Znan je jesenski datum Tedna restavracij – Sprejemanje rezervacij od 28. septembra – Več kot 100 sodelujočih gostiln in restavracij

 

Jesenski Teden restavracij 2020 bo od 9. do 18. oktobra. Cena menijev bo 19 evrov, v najboljše ocenjenih restavracijah (3 in 4 srčki) pa bo, tako kot spomladi, cena (lahko) 25 evrov. Tudi na jesenskem Tednu restavracij bo sodelovalo več kot 100 najboljših slovenskih gostiln in restavracij, med njimi bo prvič sodelovalo osem novih restavracij.

TR2020 jesen FB timeline napoved final

Izbrane vrhunske slovenske gostilne in restavracije bodo začele sprejemati rezervacije za jesenski Teden restavracij 28. septembra, ko bo tudi ažurirana spletna stran Tedna restavracij. Na spletni strani Tedna restavracij www.tedenrestavracij.si bodo predstavljene vse restavracije, ki sodelujejo v jesenskem Tednu restavracij, z vsemi meniji, ki so jih pripravile za najbolj okusni teden leta, ki zaradi tega traja deset dni in se zgodi dvakrat letno.

Letošnji poudarek Tedna restavracij je povezovanje preteklosti in sodobnosti.

 

”Slovenski chefi bodo gostom Tedna restavracij ponudili v okušanje kulinarično prihodnost tako, da bodo povezali tradicijo in sodobnost. Vrhunska kakovost mora črpati iz bogate tradicije, hkrati pa ne sme obstati v preteklosti, temveč mora tradicijo nadgrajevati. S poudarjanjem in povezovanjem tradicije in sodobnosti želimo poudariti, da sta v sodobni prehrani enako pomembna oba elementa.”

– Uroš Mencinger, selektor Tedna restavracij

 

Vsako leto Teden restavracij poudari en element, ki je pomemben za vrhunsko doživetje kulinarike v gostinstvu, hkrati pa ne pozabi na vse dosedanje. S tem Teden restavracij dviguje kakovostno raven v najboljših slovenskih restavracijah in gostilnah.

Dosedanji poudarki, ki so postali stalnica: 2015 lokalno in ustvarjalno (kreativna uporaba lokalnih sestavin pri sestavljanju menijev TR); 2016 prezentacija jedi (naj jejo tudi oči);

2017 prijazno do narave (vpliv sonaravnosti na kreiranje menijev TR); 2018 pozdrav iz kuhinje (meni TR se začne s chefovo dobrodošlico); 2019 vinska spremljava (slovenska vina in vinarji na Tednu restavracij).

V slovenskem Tednu restavracij, ki promovira vrhunsko slovensko kulinariko, sodelujejo najboljše slovenske restavracije in chefi, ki dvakrat letno – spomladi in jeseni – v desetih dneh najokusnejšega tedna leta v svojih restavracijah predstavijo svoje znanje v treh hodih in po prijazni ceni – 19 evrov. S tem slovenski gostinci nagradijo svoje stalne goste za njihovo zvestobo in povabijo nove, da spoznajo vrhunsko kulinariko, ki ni nujno, da je vedno draga.

Teden restavracij je ekskluzivna prireditev, na katero so vabljeni samo gostje, ki radi (in) dobro jejo (dobrojedci), in le restavracije, ki sodijo med najboljše v Sloveniji. Kakovost preverja in izbira sodelujoče restavracije slovenski kulinarični kritik Uroš Mencinger (kulinarični portal Izbor okusov www.vivi.si).

Slovenski Teden restavracij se je začel v okviru Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 z devetimi sodelujočimi restavracijami in tri tisoč gosti. Spomladi 2020, potem ko je Teden restavracij zaradi koronavirusa svoj termin z začetka pomladi prestavil na konec (12. do 21. junij), je 100+ sodelujočih restavracij obiskalo več kot 50 tisoč gostov, kar je bil spomladanski rekord Tedna restavracij!

logotipa zdruzeno

TEDEN RESTAVRACIJ

IZBOR OKUSOV

Zakaj SRČKI

Kako na Teden restavracij?

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Za dobrojedce, SladoLent

Kako v ŠOLO OKUSOV?

Tags: , , , , , , , , , , ,