Z jesensko izdajo najbolj množične kulinarične akcije v Sloveniji 100+ sodelujočih restavracij pričakuje več kot 100 tisoč gostov Tedna restavracij v letu 2020

 

V ponedeljek je start – za rezervacije jesenskega Tedna restavracij 2020, ki bo od 9. do 18. oktobra. Cena menijev bo 19 evrov, v najboljše ocenjenih restavracijah (3 in 4 srčki) pa bo tako kot spomladi cena (lahko) 25 evrov. Tudi na jesenskem Tednu restavracij bo sodelovalo več kot 100 najboljših slovenskih gostiln in restavracij, med njimi bo prvič sodelovalo sedem restavracij. Med sodelujočimi restavracijami jih je kar 30 iz Michelinove izdaje slovenskega vodiča. Vse, vključno z večjo razdaljo med mizami in masko v vsaki torbici, je pripravljeno na: ”Izberi. Rezerviraj. Uživaj!”

 

TR2020 jesen FB timeline napoved final

 

V spomladanski akciji, ki jo je karantena zaradi novega koronavirusa z začetka prestavila na konec pomladi, je bilo število gostov spomladansko rekordno in je prvič doseglo številko 50 tisoč. Ker pa je jesenska akcija vedno še bolj množična, lahko v letu 2020 pričakujemo novi rekord obiskanosti Tedna restavracij – več kot 100 tisoč gostov! In to ob spoštovanju vseh zaščitnih ukrepov in upoštevanju večje razdalje med gosti! Čeprav so omejitveni ukrepi zmanjšali število miz in stolov v gostinskih lokalih, to ni zmanjšalo skupnega števila obiskovalcev (spomladanskega) Tedna restavracij. V teh letih so namreč gostje Tedna restavracij spoznali, da se dobro ne je le v restavracijah z zvezdicami, kapami in srčki, temveč v vseh restavracijah, ki sodelujejo v najbolj okusnem Tednu leta.

 

Ni potrebno izbirati, temveč le izbrati … Teden restavracij je že izbor najboljših, zato se je potrebno odločiti le, katere boste obiskali tokrat. To pa najboljše naredite preko spletne strani Tedna restavracij (www.tedenrestavracij.si) ali iskalnika najboljših slovenskih gostiln Izbor okusov (www.vivi.si), ki za TR ocenjuje sodelujoče restavracije.

– Uroš Mencinger, selektor Tedna restavracij

 

Slovenski chefi jeseni svojim gostom v desetih najbolj okusnih dneh leta ponujajo v okušanje kulinarično prihodnost, a tako, da bodo povezali tradicijo in sodobnost. Uroš Mencinger: ”Vrhunska kakovost mora črpati iz bogate tradicije, hkrati pa ne sme obstati v preteklosti, temveč mora tradicijo nadgrajevati. S poudarjanjem in povezovanjem tradicije in sodobnosti želimo poudariti, da sta v sodobni prehrani enako pomembna oba elementa.”

 

logotipa zdruzeno

TEDEN RESTAVRACIJ

IZBOR OKUSOV

Zakaj SRČKI

Kako na Teden restavracij?

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Za dobrojedce, SladoLent

Kako v ŠOLO OKUSOV?

Tags: , , , , , , , , , , ,