Naučite se okušati; okušajte z užitkom (in Šolo okusov): tečaj Sluh in hrana nauči jesti tudi z ušesi.

 

Ko spoznavamo pomen tekstur in topnosti v ustih, to ni pomembno le zaradi ”otipa” jedi v ustih, temveč se senzorično okušanje hrane začne že prej, najprej z vidom (oblika, barva), nato pa še s sluhom (grizenje, hrskanje, mletje, hrustanje). Ne jejo le oči, temveč tudi ušesa (sluh)! Zato pa v Šoli okusov učimo, da ne jejte le z usti, temveč z glavo.

filo quiche brokoli sir5

Hrustljava pogača z brokolijem, brstičnikom in sirom

Tečaj Šole okusov: Sluh in hrana

Kaj se boste naučili?

  • Da je glasba zadovoljnih gostov v polni gostilni boljša od vsakega hita.
  • Da okušamo tudi z ušesi (sluhom).
  • Da lahko že po zvoku prepoznamo, kaj jemo.
  • Da ob hrupu slabše zaznavamo okuse.
  • Da je tudi izbor glasbe del načrtovanja menija.
  • Da je kruh, ki ne hrusta, star, zato je tudi vse drugo, kar je tako tiho (in žvečljivo), staro.

Sluh in hrana

hrustljavka azijsko obložena

Sluh in hrana

Poslušajte, ko jeste!
Klik

Sluh in hrana

ŠOLA OKUSOV

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Teden restavracij, Izbor okusov

Tags: , , , , , , , , , , ,