Novi tečaj Šole okusov: vse o bučah in iz buč, kako chefi, doma, po svetu, v receptih

Chefi že dolgo cenijo sladkobo in aromatičnost, ki se skrivata pod njeno trdo skorjo, medtem ko so med domačimi lonci, ponvami in jušnimi skledami buče še vedno bolj za okras Noči čarovnic. A tudi v slovenskem kulinaričnem izročilu ima buča pomembno mesto kot eden osnovnih gradnikov jesenskih jedi, bučno olje pa je nasploh edinstvena delikatesa, ki jo izven naših meja pozna le nekaj sosednjih dežel. Zato buče ne smejo manjkati na jesensko-zimskih jedilnikih, tako kot fižol, jabolka in čebula.

Najsi bo pritlikavi munchkin ali orjaški atlantic giant, vsaka sorta buč je primerna za kuhanje in pečenje. Le vedeti moraš, kako. Zato vas Šola okusov v novem tečaju kuhanja doma nauči vse o bučah in iz njih.

5tarte buča kostanji jurčki

Quiche z bučo, kostanji in jurčki

Kaj se boste naučili?

  • Kako buče uporabljajo slovenske chefinje in chefi.
  • Kako pripravljamo buče doma.
  • Kako vsestranske so buče v kuhinji.
  • Kako uporabljajo buče po svetu
  • Kako se z bučo družijo agrumi, slanina, čili, paradižnik, ingver, žajbelj.
  • Kako in kaj iz buč – recepti.

Ta teden je novi tečaj Šole okusov odprt za vse obiskovalce spletne strani, zatem pa samo za prave dobrojedce – člane Šole okusov!

Buče

Buče - stock

Jesenske debeluške

Vse o bučah in iz buč
Klik

Jesenske debeluške

ŠOLA OKUSOV

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Teden restavracij, Izbor okusov

Tags: , , , , , , , , , , ,