Novi tečaj Šole okusov Quiche in tarte nas nauči, kako speči najboljši kiš, tart ali pito, hkrati pa nas prepriča o nujnosti hkratnega upoštevanja in neupoštevanja receptov. Oziroma, ne eksperimentirajte pri testu, a zato pustite domišljiji prosto pot pri nadevu.

V seriji tečajev o znanih jedeh svetovne kuhinje, ki nas učijo, kako boljše kuhati in jesti, tokrat pečemo krhko testo. Z njim se bomo naučili, da ima vsaka dobra jed svoje zakonitosti, ki se jih moramo držati, a da bo res dobra, ji je potrebno dodati še svoj pečat! Kar velja za prave chefe, velja tudi za domače chefe: podpišite se pod svojo jed, pa čeprav so jo prvi skuhali drugi.

quiche z brstičnikom072

Quiche z brstičnim ohrovtom

Kaj se boste naučili?

  • Kako se speče krhko testo?
  • Kako se slepo peče?
  • Kakšna je razlika med kišem in tartom?
  • Kaj vse gre v jajčni nadev in kako se naredi?
  • Kako do hrustljavega testa in penastega nadeva?
  • Kako je pri sestavinah za nadev domišljiji prosta pot?
  • Speči veliko dobrih kišev, tartov, pogač in pit!

Quiche in tarte

quiche z brstičnikom089

Quiche in tarte

Eno krhko testo in nešteto sočnih oblog
Klik

Quiche in tarte

ŠOLA OKUSOV

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Teden restavracij, Izbor okusov

Tags: , , , , , , , , , , ,