David Vračko nadaljuje tradicijo chefovskih praznovanj rojstnega dne svojega Maka, v katerem je po lanski mednarodni petletnici letos zbral vrhunske slovenske chefe

Lani dvanajst, letos kar štirinajst! Več je bilo chefov v kuhinji kot gostov za mizami … Davidu Vračku je sicer zmanjkalo časa za obveščanje, zato so mnogi dobrojedci o velikem chefovskem praznovanju šestega rojstnega dne izvedeli šele post festum, toda zato se je toliko bolj potrudil pri vabljenju gostujočih chefov. In tudi tokrat so se mu odzvali polnoštevilno. Lani je na petletnico svoje restavracije Mak povabil dvanajst chefov, s katerimi je kuhal po svetu, letos pa je na Pobrežje gostil slovensko chefovsko elito. Menija, ki bi bil pri nas skuhan s toliko chefovskimi rokami, še ni bilo! S tem da gostitelju niti ni bilo potrebno sneti tiste kariraste kuhinjske krpe z ramen. Oziroma, David Vračko je tokrat imel toliko drugih chefov v Maku, da je sam le rezal pršut na novo berkelco v svoji kleti. A to do jutra!

Na šestletnici Maka so redkim dobro obveščenim kuhali: Tanja in Leon Pintarič (Gostilna Rajh), Janez Bratovž (JB restavracija), Uroš Štefelin (Vila Podvin), Luka Košir (Gostišče Grič), Uroš Fakuč (Restavracija DAM), Borut Jovan (Vrtnarstvo Valner), Ksenija Mahorčič (Gostilna Mahorčič), Igor Jagodic (Restavracija Strelec), Slaviša Amidžič (web-kulinarika), Marko Pavčnik (Pavus – grad Tabor), Luka Nagode in Urška Dvoraček (Bistro Luda), s svojo prisotnostjo pa je z malo zamude brata počastil tudi Gregor Vračko (Hiša Denk).

mak 6let jagodic vivi helena

Vse jedi vseh gostujočih chefov in vsa spremljevalna vina na Makovi 6-letnici so tukaj.

Foto zgodba s 6-letnice Maka

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,