Ocenjujemo: najboljša Vodnjanka sredi Pulja nalašč kuha ”le“ za 1 srček, ker zaradi tega greš iz nje srečno sit, vrneš pa se ne kot turist, temveč kot domačin

Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger

 

Na dopust hodimo zaradi uživanja, počitka, sprostitve. A zakaj se potem vozimo v kolonah, cmarimo na soncu, jemo na rivi in se jezimo zaradi računa? Zakaj ne gremo raje na dopust v Vodnjanko!

vodnjanka20 brodet sipa lignji1

Brodet s sipo in lignji

Ocenili smo puljsko Vodnjanko, ki dokazuje, da je lahko pristna konoba tudi sredi (največjega istrskega) mesta in tudi sredi turistične sezone. Čeprav je Vodnjanka, je v Pulju, kar pa ni slučaj. Tam namreč ne vidi morja in mimo njenih vrat se ne vozijo turisti. Vodnjanka je res konoba, ker je res ”le” za domačine. Seveda so tudi turisti dobrodošli, a ti hitro pozabijo na sončenje, ko poskusijo dušenega boškarina, zato je v Vodnjanki najlepše, ko po sladici vprašaš, kaj bo jutri za kosilo. Potem ti namreč ni potrebno na plažo!

Rad Dobrojem priporoča

Med brezdeljem ti ni do šiki-miki-finega prehranjevanja, temveč hočeš ”le” iskreno in dobro! Vodnjanka v Puli za domačine opoldne peče polpete in polni paprike, zvečer pa vas le vpraša : ”Morsko ali mesno?” V ambientu stare mestne gostilne, pred katero je parkiranje dopustniški izziv, je posedanje v njej z Morisom, domačini, vini in iskrenostjo vsakoletna obveza dopustnika, ki beži pred vročino, turizmom in gnečo.

Ocena: 1 srček

vodnjanka20 moris4

Moris Civitico

Puljska Vodnjanka je negacija turizma. Pa ne le zato, ker so v njej le domačini. Ne nazadnje bodo zdaj, ko ste to prebrali, tudi turisti. Zato boste tudi v Vodnjanki dobili zvečer le meni, v katerem je vse tisto, kar tako imenujejo tudi vsi drugi. Toda v Vodnjanki je pršut ”brez računa”, ker le tako domač tako diši, ribe so iz dnevnega ulova, ker le tam to ni reklamna laž, in hrana je zaradi lakote in zadovoljstva, ne pa zaradi lakote po zaslužku. Točno za to gre, Vodnjanka nalašč kuha tako, da je ”le” za 1 srček, ker zaradi tega greš iz nje srečno sit, vrneš pa se ne kot turist, temveč kot domačin!

KONOBA VODNJANKA
Potep Šole okusov do Pulja

vodnjanka20 jedilnica2

Vodnjanka

Pristna istrska konoba sredi največjega istrskega mesta.
Klik

Vodnjanka

IZBOR OKUSOV

Kako v ŠOLO OKUSOV?

VIVI ZA VAS
Šola okusov, Teden restavracij, SladoLent

Tags: , , , , , , , ,