Ta teden je božič, zato vam Šola okusov predlaga božični meni: pikantni oreščki ob aperitivu, bombetke z lososom in avokadom za hladno predjed, bistra zelenjavna juha za pogret, divjačinska pečenka za glavno jed in creme brulee s kalvadosom za sladico Izbor receptov: Violeta Mencinger s čilijem in papriko Recept za prigrizek ob aperitivu, pikantni oreščki s šiliji in papriko, ki jih z beljakom spečete sami, zato so dosti boljši od kupljenih. in avokadom Boljše trije majhni kot eden velik. A kje dobiti tako majhne bombetke? Nič lažjega, saj jih boste sami spekli! Pa sploh ne nujno, da le za burgerje. z dimljenimi račjimi prsmi Ni le juha, temveč je tudi test. Torej juha, ki najprej preizkusi kuharja, potem pa še jedca. Pravzaprav pa sploh ni težko, le malo beljaka in veliko potrpežljivosti boste potrebovali. po burgundsko Postali ste ponosni lastnik litoželeznega lonca in to bo prvo, kar boste ”pozabili” v njem. Od tukaj naprej boste v njem pekli, pražili, kuhali, dušili, na štedilniku in v pečici, od kruhado klasične burgundske pečenke boeuf bourguignon, ki pa smo ji tukaj govedino zamenjali z divjačino (srno). s kalvadosom Ker klasiki vedno grozi nevarnost, da se zaradi dolgčasa spremeni v pozabljeno preteklost, smo francosko kremo naredili še bolj francosko.PIKANTNI OREŠČKI
Pikantni oreščki s čilijem in papriko
Pikantni oreščki s čilijem in papriko
BOMBETKE Z LOSOSOM
Bombetke z lososom in avokadom
Bombetke z lososom in avokadom
BISTRA ZELENJAVNA JUHA
Bistra zelenjavna juha
Bistra zelenjavna juha
DIVJAČINSKA PEČENKA
Divjačinska pečenka po burgundsko
Divjačinska pečenka po burgundsko
CREME BRULEE
Creme brulee s kalvadosom
Creme brulee s kalvadosom
chef doma
Zadnje Urejanje: 21. decembra 2020
Ta teden: božična večerja
21. decembra 2020 - 4 minute branjaZadnje Urejanje: 21. decembra 2020