Ta teden kuhamo kot Šola okusov – z letali sicer ne moremo potovati, lahko pa potujemo z žlico in palčkami Izbor receptov: Violeta Mencinger z govedino in koriandrom Včasih je potrebno, da je hitro, ker velikokrat ni časa niti za gostilno, kaj šele za resno kuhanje. Zato je dobro začeti že včeraj - skuhajte riž! -, danes pa le zmešati in opražiti. z rakci in pak choi Bok choy, pak choi ali pok choi je kitajsko zelje, ki ne tvori glav, temveč odebeli le stebla. Njegova odlika je sočnost, idealna kombinacija pa s sezamom. Preprosto kosilo, torej, ki pa je čisto drugačno kot smo vajeni. z miso glazuro Zaradi takšnih jedi, ki so tako drugačne od vsega, kar je vsakdanje, tradicionalno in običajno, gremo tako radi vsak dan v Šolo okusov! Ker se nam z njimi odpre novi svet! z won ton Zelenjavna juha je lahko vedno drugačna. Tako drugačna, da je celo na kitajski način! Prikrajšani ne bodo niti ljubitelji gob, niti ljubitelji testenin, mesojedci pa sploh ne bodo opazili, da kaj manjka. s piščancem Piščančji cmočki so po definiciji suhi, da se po njih v ustih dela prah. Zato se jih ne smemo lotiti na ustaljeni način. Potrebujejo nenavadnost, drugačnost, presenečenje. Potrebujejo posebno spremstvo!PEČENI RIŽ
Pečen riž z govedino in koriandrom
Pečen riž z govedino in koriandrom
AZIJSKA OMLETA
Azijska omleta z rakci in pak choi
Azijska omleta z rakci in pak choi
PEČENA BUČA
Pečena buča z miso glazuro
Pečena buča z miso glazuro
LEČINA ZELENJAVNA JUHA
Lečina zelenjavna juha z won ton
Lečina zelenjavna juha z won ton
TAJSKI CMOČKI
Tajski piščančji cmočki
Tajski piščančji cmočki
chef doma
Zadnje Urejanje: 23. novembra 2020
Ta teden: namesto potovanja v Azijo
23. novembra 2020 - 4 minute branjaZadnje Urejanje: 23. novembra 2020