(P)ostani dobrojedec (4) – Od doma in brez stika preverjamo, ali ste okuženi z virusom dobrojedstva

Piše: Uroš Mencinger

 

Kako je mogoče, da smo le doma, kjer lahko le jemo, pijemo in gledamo televizijo, pa vseeno ima tako majhno in tako mlado mesto kot je Velenje kar tisoč žrtev? In še več jih bo!

Kako je mogoče, da smo že tako dolgo in tako pridno v karanteni, pa nam uradni govorci in njihovi šefi še vedno ne namenijo vsaj nasmeha, spodbudne besede, vsaj brlenja svetlobe na koncu korona-tunela, da o jagodah s smetano niti ne govorim?!

Kako je to mogoče, saj smo jim kupili vse, kar so hoteli, drago orožje, da so lahko zmagali, drage dvo-ali-koliko-kolesnike, da so lahko paradirali na sodišču in demonstrirali pred njim, zdaj pa najdražje maske, ko jih še zase nismo imeli, da so se že prvi dan lahko skrili za njimi? Kako je mogoče, da nas še vedno le strašijo, namesto da bi nas motivirali?

Zato je mogoče, da je televizija ves čas prižgana, da ves čas odpiramo hladilnik in da že več kot mesec dni vsak dan kuhamo na domačem štedilniku, edina naša tovarna štedilnikov, hladilnikov in televizij pa zaradi velikega upada prodaje množično odpušča delavce! In zato bomo zdaj še to drago plačali.

Vse to pa le zaradi de-motivacije … Kot da ne bi prav Kitajci, ki so nam virus poslali in ki čisto slučajno zdaj tudi množično odpuščajo po Velenju in Gorenju, učili, da krize ni, ker je le – priložnost! Naši pa mesec dni pred praznikom s pogrebniškim glasom državniško oznanijo, da bodo po prvem maju morda začeli razmišljati o rahljanju ukrepov, a le, če bomo pridni in ne bomo prestopali vaških mej. Ta virus je očitno priložnost le zanje, ki so zgoraj na Brdu, na pa spodaj pred hladilnikom, štedilnikom in televizorjem!

Pa bi bil potreben le nasmeh … Ki ga dobiš drugje, četudi ne kupiš tako dragih mask in tako lepega televizorja. Ki ga dobiš, ko se poskušaš vsaj samo-motivirati, če te že drugi, ki so za to plačani in uradni, ne. In si kupiš novo masko, sicer ne za virus, ker teh imaš že po televiziji dovolj, pa še dražje so, temveč za telefon. Nasmejte se vsaj temu, kar so mi napisali, ko so plastični ovitek za 15 evrov zapakirali in poslali.

 

Poslovilna zabava

”Super novica Uroš! Tvoj artikel smo s sterilnimi in nekontaminiranimi rokavicami previdno vzeli s police našega skladišča in ga postavili na svilnato blazino. Naša ekipa strokovnjakov, ki 3x preveri kakovost artiklov, ga je ponovno temeljito pregledala in poskrbela, da je pred dostavo v najboljšem možnem stanju. Množici oboževalcev tvojega artikla je ob pogledu nanj zastal dih, naš svetovno znani specialist za pakiranje pa ga je ob njihovem navijanju položil v najlepšo škatlo, ki jo denar lahko kupi. Uspešno in varno pakiranje smo praznovali dolgo v noč, nato pa je navdušena množica tvoj paket z razkuženimi rokami podajala po Slovenski ulici do Kongresnega trga. Tekle so solze, dame so omedlevale, prebivalci celotne Ljubljane pa so mu ob spremnem govoru predsednika Boruta Pahorja in glasbeni spremljavi skupine Modrijani pomahali v slovo. Mr. G. ta hip v svoji limuzini z neprebojnim kovčkom, v katerem skrbno varuje tvojo pošiljko, že polaga ovinke na poti na tvoj naslov. Upam, da je bilo tvoje nakupovanje pri nas vsaj pol toliko zabavno kot poslovilna zabava tvojega naročila. V spomin nate smo v naših poslovalnicah obesili tvojo sliko z napisom “Uroš – Stranka leta”. Po bučnem proslavljanju smo izmučeni, ampak vseeno komaj čakamo, da nas spet obiščeš. Vznemirljivo popotovanje svoje pošiljke lahko spremljaš s številko za sledenje …”

 

Jagode ne le s smetano

Ker nova vlada tako ne zna in tega noče, se boste morali motivirati sami. Zato pa vam pravimo, da (p)ostanite dobrojedec! Raje radi dobro jejte, kot da se v karanteni ločite in/ali razbijete televizor! Ne nazadnje za to sploh ne potrebujete novega štedilnika. Dovolj je že, da se je kljub karanteni začela vsaj pomlad.

Ste opazili, da so tudi na parkirišču pred gasilskim domov v vaši krajevne skupnosti že postavili stojnico? In jutri, ne pa šele in morda enkrat po praznikih, jo bodo že obložili s svežimi jagodami. Čeprav nas je okužil virus, stresel potresel in prizadela suša, so vsaj jagode sladke in rdeče. Kako se boste nagradili z njimi za to, ker ste tako pridni in poslušni, s sladkorjem, sladko smetano ali vinom? Da vas spodbudimo, vam v Šoli okusov z nasmehom podarjamo še več jagodnih idej, iz katerih boste – brezplačno – dobrojedsko spoznali, kdaj so jagode najboljše, s čim se najboljše ujemajo in kako se z njimi lahko motivirate.

Jagode

Kaj boste spoznali? Kdaj so jagode najboljše. Zakaj so jagode priljubljene. S čim se jagode najboljše ujemajo. Jagode v receptih Šole okusov.

(P)ostani dobrojedec (tudi v karanteni)

Tags: , , , , , , ,