(P)ostani dobrojedec (9) – Od doma in brez stika preverjamo, ali ste okuženi z virusom dobrojedstva

Piše: Uroš Mencinger

 

Pomlad je in zato dežuje. Za vlado je to dobro, ker dež ni zaveznik kolesarjev. Za gostince pa je to slabo, saj gostje na terasah in vrtovih nimajo radi dežja. Kdaj nas boste spustili tudi v gostilne?!

Najbrž bo ukaz prišel spet zadnji hip. Tako kot se je v tej stihiji zaradi nakupovanja papirnatih mask in neuporabnih ventilatorjev, pisanja depeš Evropi in glob soncu, zamenjav sposobnih in nesposobnih ter uradnega informiranja in neuradnega čvekanja – po vrhovni razsodbi tvit ni čivk, temveč le čvek -, zgodilo že muzejem, zobozdravnikom in učiteljem … Kot da bi bil govorec že (končno) na odstrelu, saj dopoldan nima (več) kaj za povedati, če pa vse izvemo (šele) iz zadnjih poročil.

Na koncu pa jim moramo biti še hvaležni. Ker oni so prvoborci, saj so se borili na Kolpi in na Brdu, mi smo pa tako in tako bili le doma. Ker so prav v Ljubljani izgubili že vse volitve in prav v Ljubljani doživeli vse največje proteste, lahko pričakujemo po vseh zamenjavah, ki so jih na policiji in v vojski že naredili, ter tistih, ki jih na televiziji in v medijih še bodo, tudi zamenjavo – glavnega mesta. Bo Brdo ali Britof?

Čeprav se z vsem tem res ni za hvaliti, pa se je zahvaliti vseeno potrebno. A le naravi, ker ona je v teh čudnih časih še edina, ki je – neodvisna! Vsi drugi smo na tej ali oni strani, bolj ali manj odvisni, pravoverni ali nejeverni. Le naravi pa je vseeno, smo beli ali umazani, presuhi ali predebeli, levi ali desni, ona naredi vedno po svoje in tako, da je prav, zato je po dežju vedno sonce, po zimi pa vedno pomlad.

Zato, četudi dežuje in ni/je za kolo, kmalu bo vsaj vreme boljše! Torej smo vam v zahvalo, ker nas berete, pripravili delovni načrt pomladnega kosila, na katerega povabite vse tiste, s katerimi že lahko greste na kavo, se peljete v vlaku in sedite pri frizerju. Skupaj z njimi se zahvalite vsaj naravi in pomladi, če so že časi takšni, da se drugim res nimate za kaj. (P)ostanite dobrojedec!

Zahvalno kosilo

Če je rojstni dan, obletnica, posebno slavje, še toliko boljše, toda dovolj je le – zahvala. Vsaki sezoni se je potrebno zahvaliti za to, kar nam prinese! In pomlad je pri tem vedno zelo radodarna. Povabimo, torej, pogrnimo dolgo mizo, pobrišimo prah z najboljšega servisa, ohladimo vino in za nedeljo začnimo že v soboto.

(P)ostani dobrojedec (tudi v karanteni)

Tags: , , , , , , , , , , , ,