Kristalna dvorana hotela Kempinski Palace Portorož je gostila vrhunske slovenske chefe iz združenja JRE

V ambientu magične Kristalne dvorane hotela Kempinski Palace Portorož so člani Jeunes Restaurateur Slovenija, JRE, skupaj z lokalnimi ter mednarodnimi vinarji, pripravili vrhunski večer slovenske kulinarične kreativnosti. Za zmerno ceno 69 € so se gostje ob dvanajstih jedeh in tridesetih vinih potopili v harmonijo okusov ter doživeli preplet raznovrstne inovativnosti in ustvarjalnosti.

Skupaj z glavnim hotelskim chefom Danielom Pausejem so se v Kempinskem predstavili Uroš Fakuč (DAM restavracija), Marko Pavčnik (PAVUS Grad Tabor), Mojmir Šiftar (Skipass restavracija), Boris Bergant (Danilo gostilna&vinoteka), Ksenija Mahorčič (gostilna Mahorčič), Tomaž Bevčič (Rizibizi), Uroš Štefelin (Vila Podvin), Tanja Pintarič (gostilna Rajh), Boštjan Rakar (gostilna Rakar) in Tadej Gašparin (restavracija Pikol).

Gostje so v Kristalni dvorani okušali vina Livon, Edi Simčič, Marjan Simčič, Movia, Santomas, Klenart, Puklavec, Kabola, Kobal, Freixenet, Ščurek, Santomas in Taittinger.

JRE je evropsko združenje združenje mladih gostincev, ki je nastalo leta 1974 v Franciji in je prve slovenske restavracije sprejelo v svoje vrste leta 2007. Pogoj za vključitev je predvsem kakovost, prav tako pa nudi izjemno prepoznavnost v tujini. Hkrati je izjemnega pomena vpetost v lokalno kulturo ter kombinacija tradicionalne slovenske kuhinje z inovacijami ter z mednarodno kuhinjo. V Sloveniji je v združenje vključeno 14 restavracij.

Kempinski Palace Portorož je pet-zvezdični superior hotel, ki sredi Portoroža pooseblja edinstveno kombinacijo tradicionalnega in modernega dizajna. Hotel ima 181 sob in apartmajev, 1500 kvadratnih metrov Spaja, šest konferenčnih soban, unikatno Kristalno dvorano in zasebni park. V njem sta dve a la carte restavraciji, Sophia in Fleur de Sel.

Družba Kempinski Hotels je bila ustanovljena leta 1897 in je najstarejša in najbolj uveljavljena skupina luksuznih hotelov v Evropi. V portfelju ima 73 hotelov s petimi zvezdicami v 31 državah.

Foto zgodba: chefovske JRE jedi

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,