Ta teden kuhamo kot Šola okusov – v gozd po kostanje za juho s črnimi orehi, zavitek z bučo in porom, rižoto z brstičnikom, svinjski file in najbolj znano kostanjevo sladico Izbor receptov: Violeta Mencinger in črni orehi Kostanji so dovolj prepoznavni in izraziti tako v aromi kot v okusu, zato smo odprli ”le” kozarec doma vloženih zelenih orehov, ki so v rumovem soku v nekaj mesecih popolnoma počrneli. bučo in porom Štrudelj je vedno sezonski, a to ne pomeni, da je v njem lahko le sadje! Prvo tudi pomeni, da mora biti štrudelj vedno svež, drugo pa, da ni nujno, da je vedno le sladek. Rešitev je zelenjavni štrudelj! bučo in brstičnikom Kostanji so jesenski. Zato imajo radi divjačino, gobe, jabolka in hruške. Ko se jesen preveša v zimo, nas grejejo v roke in sladkajo v sladicah. Zato jih je boljše nekaj prihraniti in tako izkoristiti še kaj drugega kot le njihovo sladkost. s kostanji Seveda, file zna vsak pripraviti. Razen, ko ga s predolgim pečenjem izsuši … Toda tukaj je file le priloga, saj je trud potreben za zelenjavo. Vse kocke morajo biti enake! Enakomeren, natančen rez na pol centimetra. V tem je skrivnost uspeha, pa naj se še tako smešno sliši vsem tistim, ki menijo, da je v kuhinji dovoljena površnost. najbolj znana kostanjeva sladica Priprave na zasneženo zimo. Na smučarsko sezono. Na spust z visokih planin. Zato smo izbrali kar najvišjo med evropskimi gorami in zato recept ne varčuje s kalorijami.KOSTANJEVA JUHA
Kostanjeva juha in črni orehi
Kostanjeva juha in črni orehi
ZAVITEK S KOSTANJI
Zavitek s porom, bučo in kostanji
Zavitek s porom, bučo in kostanji
RIŽOTA S KOSTANJI
Rižota z bučo, kostanji in brstičnikom
Rižota z bučo, kostanji in brstičnikom
SVINJSKI FILE
Svinjski file s kostanji
Svinjski file s kostanji
MONT BLANC
Mont Blanc
Mont Blanc
chef doma
Zadnje Urejanje: 26. oktobra 2020
Ta teden: jedi s kostanji
26. oktobra 2020 - 4 minute branjaZadnje Urejanje: 26. oktobra 2020