Ta teden kuhamo kot Šola okusov – v epidemiji gremo v gozd: sendvič z jurčki, bučna juha z jurčki, fižolova krema z jurčki in kozicami, gobov ragu, pizza z jurčki Izbor receptov: Violeta Mencinger za zgodnje-jesenske klobuke Redko zrasejo, težko jih najdemo, drago jih plačujemo. In potem bi jih naj zakrili z jajci, juho, smetano, panado, kisom? z jurčki in pistacijami Bučna juha mora biti gosta, a ne da žlica stoji, temveč da na njej plava vse tisto, kar jo naredi za nekaj posebnega. z jurčki in kozicami Vse, kar imamo najraje v enem receptu in na istem krožniku! Iz gozda so jesenski jurčki, dišeči in čvrsti. Iz morja so jadranske kozice, sladke in slane. s sojino omako Nisi Sloven’c, če nimaš velike zaloge gobanov! Tudi v Šoli okusov jih nekaj vložimo, za kakšno gosto zimsko juho in kak kozarec za dober praznični narezek. Toda večinoma jih pojemo, ko je njihova sezona! z jurčki in bučo Obloga je sicer namenjena hrustljavki (flammkuchen), a mi imamo radi poudarjen, napihnjen, debeli rob, pravo krono, ki pa jo ima le pizza. Poskusite še vi!TOPEL SENDVIČ, ČVRSTI JURČKI
Topel sendvič, čvrsti jurčki
Topel sendvič, čvrsti jurčki
BUČNA JUHA
Bučna juha z jurčki in pistacijo
Bučna juha z jurčki in pistacijo
FIŽOLOVA KREMA
Fižolova krema, jurčki in kozice
Fižolova krema, jurčki in kozice
GOBOV RAGU
Gobov ragu s sojino omako
Gobov ragu s sojino omako
PIZZA
Pizza z jurčki in bučo
Pizza z jurčki in bučo
chef doma
Zadnje Urejanje: 19. oktobra 2020
Ta teden: jesenska gobja bera
19. oktobra 2020 - 4 minute branjaZadnje Urejanje: 19. oktobra 2020