Ta teden kuhamo kot Šola okusov – da rdeča pesa ne bo vedno le v solati (in iz konzerve): z dimljeno skušo, arašidovo omako, sladkim krompirjem in v vegetarijanskem boršču Izbor receptov: Violeta Mencinger z jabolkom in rdečo peso Rdeča pesa, jabolko, dimljena skuša: pesa od včeraj, jabolka iz ozimnice, ribo pa so podimili ravno zato, da jo bomo mi lahko kadarkoli uporabili. z arašidovo omako Recept za zelenjavo iz pečice, poletni gomolji in arašidova omaka. z rdečo peso in čičerko Juha je pristna domača jed! A le, če ni vedno ista, pač pa vedno - dnevna. Ko so v nedeljo na tržnici pri minus desetih stopinjah le štiri branjevke, je zato potrebno poiskati tisto, ki ima pod volneno koco razen korenja še vsaj nekaj sladkega krompirja. po vegetarijansko Zelenjavni boršč ne potrebuje mastne svinjine, pa vseeno dobro zdravi in greje pozimi. z belo čokoladno omako Ne vedno, a vedno bolj pogosto, kajne, se po dobrem kosilu popoldan prileže še nekaj sladkega … Nato se začne mrzlično iskanje, ki se konča ali s šelestenjem staniola ali z lizanjem sladoleda. Zakaj pa ne bi raje nekaj spekli?DIMLJENA SKUŠA
Rdeča pesa, jabolko, dimljena skuša
Rdeča pesa, jabolko, dimljena skuša
GOMOLJI IZ PEČICE
Gomolji iz pečice, arašidova omaka
Gomolji iz pečice, arašidova omaka
SLADKI KROMPIR
Sladki krompir in hrustljava čičerika
Sladki krompir in hrustljava čičerika
BORŠČ
Vegetarijanski boršč
Vegetarijanski boršč
PEČENE HRUŠKE
Pečene hruške z belo čokoladno omako
Pečene hruške z belo čokoladno omako

chef doma
Zadnje Urejanje: 30. novembra 2020
Ta teden: rdeče kot pesa
30. novembra 2020 - 4 minute branjaZadnje Urejanje: 30. novembra 2020