Ta teden kuhamo kot Šola okusov – še drugi teden kostanjevih receptov, ker je jesen tako lepa in ker je sprehod po gozdu v koronačasu zdrava rekreacija: v solati z motovilcem, v quichu z bučo in jurčki, v divjačinskem raguju, v njokih z brstičnikom, v flanu s figami Izbor receptov: Violeta Mencinger in glaziranimi kostanji jurčki in kostanji Tako lepa je lahko jesen! Jurčki, kostanji in buče so njene najljubše sestavine, njihove barve se ujemajo z listjem, ki ga pred oknom greje sonce. Naj bo kiš ali quiche, pomembno je, da je dovolj velik! in kostanjeva gremolata Po dežju pozimi ne posije sonce. Ponavadi je oblačno. V takšnem vremenu je sneg že februarja gnil in smuke je konec že po eni uri. To pa še za pošteno lakoto ni dovolj. Kvečjemu za pohorski lonec. z brstičnikom Brstični ohrovt je zimska zelenjava! Toda dolgočasna, kajne … Zato jo je potrebno malo popestriti. In če želite (ob) brstičniku najboljše, je tukaj recept tudi za kostanjeve njoke iz pečenega krompirja. z mariniranimi figami Ste se tudi vi že naveličali čokoladnih fondantov, lava kolačev, vročih narastkov ali kako vse že imenujejo sladico, s katero so v naših gostilnah z liste ”brez nje ne gre nihče domov” pregnali panakoto in tiramisu? Če ste prikimali, boste znali ceniti svežino, rahlost in drugačnost flana.SOLATA Z MOTOVILCEM
Motovilec in glazirani kostanji
Motovilec in glazirani kostanji
QUICHE Z BUČO,
Quiche z bučo, jurčki in kostanji
Quiche z bučo, jurčki in kostanji
DIVJAČINSKI RAGU
Divjačinski ragu in kostanjeva gremolata
Divjačinski ragu in kostanjeva gremolata
KOSTANJEVI NJOKI
Kostanjevi njoki z brstičnikom
Kostanjevi njoki z brstičnikom
KOSTANJEV FLAN
Kostanjev flan in marinirane fige
Kostanjev flan in marinirane fige
chef doma
Zadnje Urejanje: 2. novembra 2020
Ta teden: še vedno kostanji
2. novembra 2020 - 4 minute branjaZadnje Urejanje: 2. novembra 2020
Nov dokaz! Da jemo dolgočasno … Le kdo nima rad motovilca, še posebej domačega, ki zraste na mrazu, ne pa v topli gredi? A le kdo ga ne pripravlja vedno enako?! Ne veš, dokler ne poskusiš nekaj novega. Še dobro, da je Šola okusov, ki ”si upa” sladko zmešati s...
Klik