Ta teden je Silvestrovo, ki ga bomo preživeli drugače kot prejšnja leta, zato vam Šola okusov pomaga pri izbiri silvestrskega menija – Prigrizki do jutra: krompir s tatarskim biftekom, mini hrustljavke, magdalenice z mlado čebulo in rouille omako, koktajl s kozicami, kavna zmrzlina in meringa z lešniki Izbor receptov: Violeta Mencinger s krompirjem Krompir polnjen s tatarcem, recept za prigrizek, ki bo vaše goste presenetil s tatarkim biftekom, postreženim na chefovski način. majhen flammekuchen Hrustljavke kot tanke in majhne pizze, v mini izvedbi z maksi učinkom, za večerno gledanje televizije ali nenadni obisk. z mlado čebulo in rouille omako Presenetite svoje goste s toplim pozdravom. Magdalenice so hitro pečene in še tople so žlahtna spremljava hladni penini. Oziroma, ker so madeleines, naj bo šampanjec. s kozicami Nostalgija! Zato, ker nadokusa jedi ne ustvarjajo le okusi, arome, teksture, temperature … Pač pa tudi čustva, spomini, misli, razpoloženje! Se še spominjate, kako radi smo imeli shrimp cocktail? in meringa z lešniki Najboljše sladice niso sladek greh, temveč - grenak … Ne bi bile, namreč, najboljše, če bi bile vsak dan in na vsaki mizi. Tako kot ta kavna zmrzlina s čokoladno meringo...TATARSKI FIFTEK
Krompir s tatarskim biftekom
Krompir s tatarskim biftekom
MINI HRUSTLJAVKE
Mini hrustljavke
Mini hrustljavke
MAGDALENICE
Magdalenice z mlado čebulo, rouille omaka
Magdalenice z mlado čebulo, rouille omaka
KOKTAJL
Koktajl s kozicami in radičem
Koktajl s kozicami in radičem
KAVNA ZMRZLINA
Kavna zmrzlina in meringa z lešniki
Kavna zmrzlina in meringa z lešniki
chef doma
Zadnje Urejanje: 28. decembra 2020
Ta teden: silvestrska večerja
28. decembra 2020 - 4 minute branjaZadnje Urejanje: 28. decembra 2020