Ta teden kuhamo kot Šola okusov – iz tropske Amerike so ga Španci v Evropo pripeljali že v 16. stoletju, a še zmeraj ga premalo poznamo Izbor receptov: Violeta Mencinger z avokadom in bučnim oljem Poleti pravimo, da ni boljšega kot le solata za kosilo, že jeseni, ko se dan skrajša, pa na to pozabimo. Škoda, saj je le sestavine potrebno zamenjati in ob večerji prižgati luč. z dashijem Ko gre za peti osnovni okus, umami, se je potrebno zgledovati po Japoncih! To tudi pri nas ve že vedno več chefov, zato je zadnji čas, da daši (dashi) najde pot tudi v kuhinjo domačega chefa. v kariju s klapavicami Najbolj preproste in množično gojene školjke, po soparjenju v aromah kurkume, kardamoma, ingverja, kokosovega mleka, česna, curryja in čilijev, postanejo specialiteta, ki se ne sramuje morskega porekla, a se prav tako veseli zemljine aromatičnosti. s pastinakom, gratiniran V Šoli okusov nimamo radi dolgčasa. A tudi mi imamo radi udobne jedi, a ne le tiste iz prve deseterice. Le zložiti je potrebno, kar ima ravnokar sezono, dobro začiniti, potrpežljivo zapeči in na krožniku še malo zapekliti. z mocarelo Sladek krompir ima vse, kar od novembra do marca skrbi za dobro voljo - barvo, sladkost, obilnost. Dodati je potrebno le še mocarelo, da se vleče, potresti s panceto, da hrusta in zabeli, ter okrasiti z grahovimi kalčki, da osveži.SLADKI KROMPIR
Sladki krompir, avokado, bučno olje
Sladki krompir, avokado, bučno olje
SLADKI KROMPIR
Daši s sladkim krompirjem
Daši s sladkim krompirjem
SLADKI KROMPIR
Kari s klapavicami in sladki krompir
Kari s klapavicami in sladki krompir
SLADKI KROMPIR
Gratiniran sladki krompir in pastinak
Gratiniran sladki krompir in pastinak
SLADKI KROMPIR
Sladki krompir z mocarelo
Sladki krompir z mocarelo
chef doma
Zadnje Urejanje: 7. decembra 2020
Ta teden: slastno kot sladki krompir
7. decembra 2020 - 4 minute branjaZadnje Urejanje: 7. decembra 2020