Ta teden (in kako dolgo še?!) ne smemo smučati, lahko pa jemo kot na smučanju: gnudi, pastičo, polenta, jota, kolač Izbor receptov: Violeta Mencinger z dvema omakama paradižnik s klobaso, burrata Iz hladilnika vzameš klobaso, iz konzerve paradižnik, iz vrečke polento in iz slanice burrato. Kuhati je res užitek, če veš kaj in znaš kako. Zato pa je Šola okusov! s treviškim radičem Vsemu, kar je iz testenin v plasteh, z nadevom mesne, paradižnikove ali zelenjavne omake, in zapečeno z bešamelno omako, pravimo lazanja. Zato imamo v Šoli okusov raje pastičo! z zeljem in repo Nekateri recepti so večni. In ti so ponavadi v zvezku z največjimi ušesi. V tistem, ki gre iz generacije v generacijo. Resda vsaka doda nekaj svojega, toda bistvo ostaja enako. Za te ”večne jedi” imamo vsi, vsaka kuharica in vsak kuhar svoj - najboljši recept. jubilejni marmorni kolač Našli smo ga že zdavnaj, ga priredili ravno toliko, da ni bil presladek in pretežek, zdaj pa je na vrsti vedno takrat, ko novo začne že utrujati, staro pa je že pozabljeno. Zato je to eden od tistih večnih receptov, ko nehaš iskati, eksperimentirati, spreminjati, ker je največja umetnost v kuhinji ravno v tem, da ni niti ene pripombe.GNUDI
Gnudi z dvema omakama
Gnudi z dvema omakama
POLENTA
Polenta, paradižnik s klobaso, burrata
Polenta, paradižnik s klobaso, burrata
PASTIČO
Pastičo s treviškim radičem
Pastičo s treviškim radičem
JOTA
Jota z zeljem in repo
Jota z zeljem in repo
KOLAČ
Jubilejni marmorni kolač
Jubilejni marmorni kolač
chef doma
Zadnje Urejanje: 18. januarja 2021
Ta teden: smučarske jedi
18. januarja 2021 - 4 minute branjaZadnje Urejanje: 18. januarja 2021
Gnudi niso njoki, ki so narejeni iz krompirjevega testa. Gnudi so cmočki, narejeni iz rikote, ki je narejena iz sirotke. Gnudi tudi niso testenina, ker so le nadev, okrog katerega nič ni. Zato so gnudi predvsem mehki, nežni in voljni! Za to mehkobo pa je potreben pravi recept. Preizkusili smo...
Klik