Ta teden kuhamo kot Šola okusov – če ne bi bilo epidemije, bi zdaj v gostilnah dišalo po istrskih tartufih; ker je, naj diši vsaj doma! Izbor receptov: Violeta Mencinger in tartufi Njoki so lahko krompirjevi, čeprav bodo skutni še boljši. Kajti pri tem receptu je pomembno, da se z njimi naučimo skuhati sirovo omako in naribati tartufe. in tartufi Če nimate tartufov, je pač malo več parmezana. Če nimate puntarelle (belušne cikorije), bo pač stebelna zelena, če ne treviškega radiča, bo belgijski vitlof. Vse se da zamenjati, le gnudov ne! in tartufi Ste se tudi vi že naveličali vedno ene in iste paradižnikove omake na pizzi? Zato smo poskusili nekaj novega, s creme fraiche, parmezanom in rumenjakom, ter dobili spet novi pizza-polet. in tartufi Ujemanje je vrhunsko! Sestavine: krompir, smetana, česen in sir. Barva: od bele do rjave, od svetlo do temno rumene. Tekstura: na vrhu je tanko in hrustljavo, pod skorjo je globoko in mehko, tekoče in kremasto. Aroma: dve vrsti sira se dopolnjujeta, česen se meša, tartufi nadvladajo. Okus: vsak posamezen se žrtvuje za skupno dobro, torej, nadokus! s tartufi Ko imaš takšne sestavine, je vsako kompliciranje odveč. Pravzaprav je kar prepovedano. Zato je le opekel kruh. Vse drugo je naredil črni gomolj. Med jedjo in po njej.NJOKI, KOZJI SIR
Njoki, kozji sir in beli tartufi
Njoki, kozji sir in beli tartufi
GNUDI Z RIKOTO
Gnudi z rikoto in tartufi
Gnudi z rikoto in tartufi
PIZZA Z RUMENJAKOM
Pizza z rumenjakom: tartufi ali tuna
Pizza z rumenjakom: tartufi ali tuna
KROMPIRJEVA TERINA S SIROM
Krompirjeva terina s sirom
Krompirjeva terina s sirom
OPEČENI KRUHKI
Opečeni kruhki s črnimi tartufi
Opečeni kruhki s črnimi tartufi
chef doma
Zadnje Urejanje: 9. novembra 2020
Ta teden: tartufi, beli in črni
9. novembra 2020 - 4 minute branjaZadnje Urejanje: 9. novembra 2020