Alla Voliga

Zadnje urejanje: 2. februarja 2017

To je tisto, kar ste že pozabili; preprosta morska kuhinja iz svežih sestavin, ki nastaja sproti in brez čira čara. Če v Trstu zmagaš na Dnevu sardonov, to velja več, kot če bi v Michelinu dobil drugo zvezdico, v Gamberu Rossu pa tretje vilice. In morska Antipastoteca v ozki ulici…

Alta Badia: mišelinke na snegu

Zadnje urejanje: 13. januarja 2016

Vam je že kdaj uspelo preizkusiti v pol dneva osem chefov s 7 Michelinovimi zvezdicami? To zimo imate priložnost, da v Alta Badiji okusite na 14 ütiah (kočah) kar 15 mišelink! Piše in smuča: Uroš Mencinger (objavljeno v reviji Dober tek, januar 2016) Kako izbrati kam na smučanje? Avstrijci stavijo…

Parma, Ljubljana

Zadnje urejanje: 7. januarja 2016

Prve ne pozabiš nikoli … Čeprav si presenečen; da je krožnik tako majhen, pizza pa vseeno ne gleda čez rob, da so hrenovke tako zapečene, pizza pa se vseeno enako hitro vozi skozi peč, da je testo na robovih tako debelo, borovničev sok tako sladek, Parma pa je še vedno…

Mozza, Los Angeles

Zadnje urejanje: 7. januarja 2016

To, kar je na krožniku, je v Evropi boljše. To, kar je okrog krožnika, pa je v Ameriki boljše! Če se, torej, uspete osredotočiti le na hrano, potem ostanite kar doma; če pa vam je sproščeno vzdušje, h kateremu spadajo razpoloženje gostov, prijaznost natakaric, prijetnost ambienta, vsaj tako pomembno kot…

Da Michele, Neapelj

Zadnje urejanje: 7. januarja 2016

Dolgo sem upal, da bom našel najboljšo pico na svetu. Dokler nisva vstala ob petih in 1100 kilometrov daleč pila kapučine ter jedla zanič tople sendviče autogrilla, da sva prišla na večerjo, za katero sva se morala postaviti v dolgo vrsto. Pizza je neapeljska, torej mora biti najboljša tam, kjer…

Leto 2016: včeraj okusi, jutri nadokusi

Zadnje urejanje: 7. januarja 2016

Kulinarični kritik svetuje: v novem letu bomo še raje hodili v dobre gostilne, toda tudi več bomo kuhali doma Piše: Uroš Mencinger (objavljeno v reviji Dober tek, december 2015)   Vsak, kajne, ima svoj kavarno. In da, tudi v moji je televizor vedno prižgan. A ko je imel še katodno…

Tivoli, Cortina d’Ampezzo

Zadnje urejanje: 5. januarja 2016

Najboljša restavracija mondenega smučišča Tivoli je takšen kot cela Cortina. Sedežnice in gondole so še iz mladih bondovskih let Rogerja Moora, chef Graziano Prest pa ima v leseni koči ob cesti teraso kot kakšna stojnica z burgerji na smučišču brez snežnih topov, pet v belo preoblečenih lesenih miz kot na…

Čakola, Piran

Zadnje urejanje: 28. januarja 2016

Ko so vampi, prihajajo gostje iz Trsta Asfaltnega vrta je za pol hotelskega parkirišča, toda tam mimo se gre tudi na tržnico. Do ribiškega pomola v piranskem mandraču je le skok, do slonenja na Čakolinem šanku pa so le tri stopnice. En sosed je prišel le na branje, drugi ob…

Gulascheck, Gradec

Zadnje urejanje: 6. aprila 2021

Golaž, da žlica stoji Dokaz, da ambient in ponudba nista nujno povezana. Ko pride kuhar k mizi, ima sicer mesarski plašč. Ko odprete vrata, so sicer stekleno-drsna. Ko sedete, so sicer trde lesene klopi. Ko poslušate, se to sicer premika na zaslonih nad šankom. Ko hočete ven, sicer lahko kadite…

Gaumenspiel, Dunaj

Zadnje urejanje: 28. decembra 2015

Sproščena igra okusov Čeprav je vse staro oziroma častitljivo, saj je na Dunaju, v njegovem sedmem staro-meščanskem becirku, v stari hiši s prav takšnim notranjim vrtom, med debelimi, obokanimi stenami in njihovimi toplimi barvami, na starih stolih in pred starim šankom, je Gaumenspiel pravzaprav zelo moderna restavracija. Zato, ker vanjo…

Kranjska ali klobasa?

Zadnje urejanje: 12. oktobra 2015

Izhodišče je dobro, saj se glasi: Kranjski se godi boljše kot Piranskemu zalivu! S teranom vred! Njena (evropska) zaščita poteka, in to celo brez arbitražnega sodišča. Da je geografsko naša, pa je tako že dolgo jasno, ne le zaradi imena, čeprav se tako piše tudi avstrijski mesar. Ker je zašpiljeno…

Kuhamo z najboljšimi

Zadnje urejanje: 21. maja 2020

V okviru praznovanja 20. obletnice revije Dober tek je svoje recepte v knjigo “Kuhamo z najboljšimi: 9 vrhunskih slovenskih kuharjev pri vaši mizi” združila ekipa najboljših slovenskih chefov. Njihove kreacije boste odslej lahko pripravili tudi v domači kuhinji. Naročite knjigo V dveh desetletjih je bilo v reviji objavljenih na tisoče receptov, v ospredje…

Petz im Gusshaus na Dunaju

Zadnje urejanje: 28. decembra 2015

Od mišelinke do vampov Gusshaus, za Karlovo cerkvijo v četrtem becirku, bi bil klasičen Beisel (kar je neprimerno boljše kot po naše/štajersko ”pajzl”), kakršnih je na Dunaju na stotine, če pred imenom ne bi bilo še priimka Petz. Ko pa eden najboljših chefov Avstrije – učenec stoletnega nemškega ”kocha” Eckarta…

Podvinska tržnica pri chefu UrošuŠ

Zadnje urejanje: 28. novembra 2015

Ko bomo izbirali najboljše slovenske tržnice, bo zelo visoko uvrščena tista, ki se vsako prvo soboto na vrtu podvinskega gradu začne s šunko in ocvirkovko za zajtrk, konča pa s tremi hodi chefa Uroša Štefelina za kosilo. Marcela Klofutar ima dovolj idej in še več energije, da je Vila Podvin…

El Gaucho, Gradec

Zadnje urejanje: 28. novembra 2015

Malo je restavracij, ki na jedilnem listu ne bi imele debelega kosa govejega mesa, ki ga nato z manj ali več uspeha skušajo zunaj hrustljavo opeči, da znotraj ostane mehek, sočen in rožnat (v stopinjah Celzija: rare 45 – 55, medium-rare 55 – 60, medium 60 – 65, medium-well 65…

Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!