Ker radi dobro jeste, vam Šola okusov ta teden predlaga: pizza z bučo, slanino in hrenom, hobotnica, guacamole in sladki krompir, zeljni golaž s papriko, creme brulee s kalvadosom, klapavice v curry buzari, arancini in paradižnik s kaprami, resti s kozjim sirom in dimljeno postrvjo Izbor receptov: Violeta Mencinger Pizza z bučo, slanino in hrenom Naj bo pizza, a spet drugačna, zato je z bučo, slanino, rdečo čebulo, hrenom in polnozrnatim testom. Hobotnica, guacamole in sladki krompir Ne le včasih, velikokrat se pri hrani motimo! In zaradi tega zamujamo veliko užitkov. Na primer, hobotnica. Mislimo, da jo je zahtevno pripraviti, pa je tako preprosto, toda tako dobro! Zeljni golaž s papriko Zeljni golaž s papriko in choriza klobaso. Segedinski golaž, vendar brez svinjskega mesa. Creme brulee s kalvadosom Ker klasiki vedno grozi nevarnost, da se zaradi dolgčasa spremeni v pozabljeno preteklost, smo francosko kremo naredili še bolj francosko. Klapavice v curry buzari V Šoli okusov nam je jasno, da nismo vedno na liniji … A takšni smo in zato nas ni strah, ko priporočamo ”morskokletno”. Namreč: klapavice jejte pozimi in ne na morju! Dagnje so namreč dobre za večkrat! Ni čudno, da imamo v Šoli okusov toliko receptov... Arancini in paradižnik s kaprami Arancini in paradižnikova omaka s kaprami in rozinami, zunaj so (kot) pomaranča, znotraj pa rižota. Resti s kozjim sirom in dimljeno postrvjo Resti ni naš pražen krompir. A tudi ta naš resti ni pravi resti … Razlike so pomembne! Komplicirano? Ne! Le poskusiti je potrebno in ti je potem vse jasno.Pizza z bučo, slanino in hrenom
Pizza z bučo, slanino in hrenom
Hobotnica, guacamole in sladki krompir
Hobotnica, guacamole in sladki krompir
Zeljni golaž s papriko
Zeljni golaž s papriko
Creme brulee s kalvadosom
Creme brulee s kalvadosom
Klapavice v curry buzari
Klapavice v curry buzari
Arancini in paradižnik s kaprami
Arancini in paradižnik s kaprami
Resti s kozjim sirom in dimljeno postrvjo
Resti s kozjim sirom in dimljeno postrvjo