Ker radi dobro jeste, vam Šola okusov ta teden predlaga: Krompirjevi cmoki z mavrahi – Lešnikovi kolački z ganašem – Rižota s kozjim sirom in krebuljico – Gnudi z dvema omakama – Postrv z lardom, šalotko in limono – Svinjski kotlet, pečena solata, šalotkin vinaigrette – Tortica iz mlečnega riža, jagode, karamela Izbor receptov: Violeta Mencinger Krompirjevi cmoki z mavrahi ponedeljek Recept za spomladanske krompireve cmoke z mavrahi; ker vsak letni čas potrebuje svoje cmoke. Lešnikovi kolački z ganašem torek Rižota s kozjim sirom in krebuljico sreda Kuhanje rižote je umetnost, ki je ne more popisati noben recept! Kdaj riž zalijemo z juho, pove dlan, ko jo položimo nanj. Kaj je to al dente, povedo izkušnje, ko med riž vmešamo mrzlo maslo. Gnudi z dvema omakama četrtek Postrv z lardom, šalotko in limono petek Recept za pečeno postrv, v pečici ali na žaru, obloženo z lardom in limono, prelito z masleno šalotkino omako. Svinjski kotlet, pečena solata, šalotkin vinaigrette sobota Ko je svinjskega kotleta za pravi tomahavk, ga je najbolje popeči le na žaru, a se zato pujsu hvaležno oddolžiti s posebnim trudom okrog spremljave. Tortica iz mlečnega riža, jagode, karamela nedelja Pogoj za uspeh so jagode, ki morajo odišaviti celotno stanovanje. Zato smo jih podprli z mlečnim rižem, ki ima to smolo, da se mora za večerjo predolgo mešati, za jagode pa to srečo, da ga je dovolj le ohladiti.Krompirjevi cmoki z mavrahi
Krompirjevi cmoki z mavrahi
Lešnikovi kolački z ganašem
Lešnikovi kolački z ganašem
Rižota s krebuljico in kozjim sirom
Rižota s krebuljico in kozjim sirom
Gnudi z dvema omakama
Gnudi z dvema omakama
Postrv z lardom, šalotko in limono
Postrv z lardom, šalotko in limono
Svinjski kotlet, pečena solata, šalotkin vinaigrette
Svinjski kotlet, pečena solata, šalotkin vinaigrette
Tortica iz mlečnega riža, jagode, karamela
Tortica iz mlečnega riža, jagode, karamela
chef doma
Zadnje Urejanje: 19. aprila 2021
Ta teden: 19. – 25. april
19. aprila 2021 - 5 minut branjaZadnje Urejanje: 19. aprila 2021
Lahko je tudi iz velikega modla, kot marmorni šarkelj, da ima le tulec na sredini. A potem se poruši razmerje. Pri kolačkih gre namreč tudi za glazuro, ne le sredico. Čeprav je ta majhen kolač, ki tako prija ob popoldanski kavi ali čaju, posebnež zaradi lešnikovega drobljenca, ki mu sredico...
Klik
Gnudi niso njoki, ki so narejeni iz krompirjevega testa. Gnudi so cmočki, narejeni iz rikote, ki je narejena iz sirotke. Gnudi tudi niso testenina, ker so le nadev, okrog katerega nič ni. Zato so gnudi predvsem mehki, nežni in voljni! Za to mehkobo pa je potreben pravi recept. Preizkusili smo...
Klik