Ta teden kuhamo kot v Šoli okusov: portugalski riž, miso jajčevci, sicilijanska pašta, pariško maslo in naše borovnice Izbor receptov: Violeta Mencinger Riž s portugalskimi okusi, ki jih določata koriander in dimljena mleta (pekoča) paprika. V naših gostilnah vsemu, kar je z rižem, rečejo rižota. In zaradi tega je tako malo gostilniških rižot dobrih. Zato to ni rižota! In zato je ta lonec tako dober, da bo vaš hit letošnjega poletja! Za miso pasto vprašajte pri Kitajcih. Ko jo odprete, bo v hladilniku potrpežljivo čakala na nove priložnosti. Nočete, ne jeste, ni vam do mesa, a žar vas vseeno mika? Ni lažjega kot prerezati jajčevec in ga speči na žaru, pa noben ne pogreša mesa. Sicilijanske testenine iz Palerma, ki jih pripravljajo s sardelami in sardelnimi fileji. Pasta con le sarde so sicilijanske testenine iz Palerma, ki jih pripravljajo s sardelami in sardelnimi fileji. A zraven je še veliko drugih sestavin, ki jed delajo posebno. Naše zeliščno maslo Café de Paris je nared v pol ure! Ker je limetina krema ravno prav sladko-kisla, ker je sneg ravno prav lahek in ker je po borovnicah jezik ravno prav črn. Za takšne najlepše poletne večere je potrebno prešteti, koliko jih je/bo za mizo in se odločiti, kako velik pekač za tarte uporabiti. Ker je limetina krema ravno prav sladko-kisla, ker je sneg ravno prav lahek in ker je po borovnicah jezik ravno prav črn.PORTUGALSKI RIŽ
Portugalski riž s školjkami in lososom
Portugalski riž s školjkami in lososom
MISO JAJČEVCI
Miso jajčevci s sezamom
Miso jajčevci s sezamom
PASTA CON LE SARDE
Pasta con le sarde
Pasta con le sarde
ZELIŠČNO MASLO
Zeliščno maslo Café de Paris
Zeliščno maslo Café de Paris
LIMETIN TARTE
Limetin tarte z borovnicami
Limetin tarte z borovnicami
izbor okusov
Zadnje Urejanje: 6. julija 2020
Ta teden: potovanje doma
6. julija 2020 - 4 minute branjaZadnje Urejanje: 6. julija 2020
Cafedepariško maslo v originalu nastaja dva dni in vsebuje (vsaj) 20 sestavin, ki v masleni mešanici delno fermentirajo. Zaradi tega ni uporabno le za pečeno meso, temveč tudi kot dodatek omakam, ki jim dvigne okus in zagotovi globino. A potem, da se splača, ga je potrebno pripraviti toliko, da zmanjka...
Klik