Novo v Šoli okusov – Vse o najboljši chefinji na svetu – Ko je mraz, je najlepše v domači kuhinji – Na dobri poti ob zamrznjenem ribniku sredi Zagorja: Gostilna Ribnik

Ne šele prejšnji teden, celo leto 2016 je bilo jasno, da se bo – prej ali slej – zgodilo. Prejšnji teden je to le potrdil – da je Ana Roš najboljša chefinja na svetu! Ker je tako odločila akademija The World’s 50 Best Restaurants, ki bo v začetku aprila v Melbournu v Avstraliji proglasila tudi najboljše restavracije na svetu, je jasno, da je to šele (končno!) začetek.

V B®logu o Ani Roš:
najboljša chefinja na svetu,
pogovor z Ano,
deset pravil vrhunskosti iz Hiše Franko

Za člane Šole okusov:
Hiša Franko,
Ana Roš,
foto zgodba o novih Aninih jedeh,
božični brodet Ane Roš

 

Vroče za mrzle dni

Zunaj že dva meseca zmrzuje in v takšnem mrazu je najlepše doma. Še posebej, ker je v kuhinji tako prijetno toplo … Oziroma, v kuhinji Šole okusov je bilo pretekli teden celo vroče! Za kosilo je gorela pečica – gomoljasta zelenjava na polenti je tukaj – in kadilo se je na štedilniku – njoki, goriški radič in gorgonzola; grahova rižota in terijaki losos. Za večerjo pa ni bil le čaj, saj smo ”spekli” celo štruco čokoladnega kruha z oreščki in kumkvati. Zdaj ste pa vi na vrsti!
 

Ribnik na dobri poti

Ocenili smo prenovljeno zagorsko Gostilno Ribnik, kjer sicer nismo ulovili ščuke, saj imajo tudi tam postrvi in orade, se je pa v Zagorju vseeno začelo tudi kulinarično dogajati. Ko vas tam mimo zanese opravek, priporočamo, da se opoldne ustavite na cenovno ugodnem kosilu v treh hodih, če pa ste od tam, zvečer dajte priložnost tudi modnemu zelenemu žaru.

Za člane Šole okusov:
Gostilna Ribnik
Foto zgodba iz Zagorja

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,