Ker radi dobro jeste, vam Šola okusov ta teden predlaga: Pečen riž z govedino in koriandrom – Qiuche s porom, gorgonzolo in čemažem – Ocvrti zrezki s sezamom in makom – Pekoč mladi krompir z jogurtom – Fuži s sardinami in drobtinami – Panna cotta s pinjencem in kumkvatov ragu – Goveji steak z zeliščnim maslom Izbor receptov: Violeta Mencinger Pečen riž z govedino in koriandrom
Včasih je potrebno, da je hitro, ker velikokrat ni časa niti za gostilno, kaj šele za resno kuhanje. Zato je dobro začeti že včeraj - skuhajte riž! -, danes pa le zmešati in opražiti. Qiuche s porom, gorgonzolo in čemažem
Quiche s porom, gorgonzolo in čemažem je prvi znanilec pomladi, ker tako kot kurenti preganja zimo. Ocvrti zrezki s sezamom in makom
Pekoč mladi krompir z jogurtom
Fuži s sardinami in drobtinami
Panna cotta s pinjencem in kumkvatov ragu
Panna cotta je sicer udomačena, noče pa zaradi tega biti dolgočasna, češ, vsako spreminjanje in soustvarjanje je prepovedano. Pa še tako hitro je gotova, da je dalje celo do trgovine. Goveji steak z zeliščnim maslom
Ameriški stejki so moda, ki jo diktira industrija, steak frites pa je še vedno klasika! In ker to radi ponavljamo, smo ji v Šoli okusov ”popravili” le prilogo.Pečen riž z govedino in koriandrom
Pečen riž z govedino in koriandrom
Quiche s porom, gorgonzolo in čemažem
Quiche s porom, gorgonzolo in čemažem
Ocvrti zrezki z makom in sezamom
Ocvrti zrezki z makom in sezamom
Pekoč mladi krompir z jogurtom
Pekoč mladi krompir z jogurtom
Fuži s sardinami in drobtinami
Fuži s sardinami in drobtinami
Panakota s pinjencem in kumkvatov ragu
Panakota s pinjencem in kumkvatov ragu
Goveji steak z zeliščnim maslom
Goveji steak z zeliščnim maslom

chef doma
Zadnje Urejanje: 12. aprila 2021
Ta teden: 12. – 18. april
12. aprila 2021 - 5 minut branjaZadnje Urejanje: 12. aprila 2021
Ko je dunajski, v Šoli okusov ni odstopanja, biti mora telečji in panada mora valoviti! Pri vseh drugih ocvrtih zrezkih pa je drugačnost dobrodošla. Tako kot pri teh piščančjih, ki smo jih oblekli v panko drobtine, z dodatkom maka in sezama, a nam še ni bilo dovolj, zato smo zrezkom...
Klik
Ko je krompir tako mlad in nov, ga užališ, če mu nameniš vlogo spremstva. Spomladi mora biti mladi krompir v glavni vlogi! A to ni vedno dovolj zanimivo, če ga vedno pečemo na enak način. Zato smo ga tokrat začinili in pobarvali, da so se jedcem razširile nosnice in nabrala...
Klik
Ko je karantena, ne moremo redno nakupovati. Ko karantene ne bo, pa se nam bo spet mudilo. V obeh primerih, torej vedno, potrebujemo recepte, ki znajo pogledati v shrambo, hladilnik in med blagovne rezerve. Konzerva v olivno vloženih sardin je vedno doma. Prav tako paket suhih testenin. In iz starega...
Klik