Ker radi dobro jeste, vam Šola okusov ta teden predlaga: tajski cmočki, tunov namaz, jota z zeljem in repo, juha sladkega krompirja z limeto, lignji na golaž s polentinimi njoki, svinjska rebrna pečenka z zelenjavo in bananin šarkelj s karamelnim prelivom Izbor receptov: Violeta Mencinger Tajski piščančji cmočki Piščančji cmočki so po definiciji suhi, da se po njih v ustih dela prah. Zato se jih ne smemo lotiti na ustaljeni način. Potrebujejo nenavadnost, drugačnost, presenečenje. Potrebujejo posebno spremstvo! Tunov namaz z jajci Jota z zeljem in repo Nekateri recepti so večni. In ti so ponavadi v zvezku z največjimi ušesi. V tistem, ki gre iz generacije v generacijo. Resda vsaka doda nekaj svojega, toda bistvo ostaja enako. Za te ”večne jedi” imamo vsi, vsaka kuharica in vsak kuhar svoj - najboljši recept. Juha sladkega krompirja z limeto Pravšnja juha za oblačno zimo! Pogreje, z barvo, začimbami, drugačnostjo. Tako eksotična juha - sladek krompir, limeta, koriander, kokosovo mleko, čili -, pa tako udomačena. Lignji na golaž s polentinimi njoki Recepti z lignji se v Šoli okusov lepo množijo. To potrjuje dvoje, prvič, da so lignji v naših krajih res priljubljeni; in drugo, da je ravno zato, ker so tako priljubljeni v gostilnah, potrebno to bojkotirati s pripravo lignjev - na drugačen način! - doma. Svinjska rebrna pečenka z zelenjavo Svinjska pečenka z zelenjavo: kupite rebra brez kosti, ki jih bo dolga vinska marinada sprostila, dolgo pečenje pa zmehčalo. Bananin šarkelj s karamelnim prelivom Šarkelj je dober, ko je penast, in ni, ko je suh. Zato smo rozine nadomestili z banano in nastal je jesensko-zimski šarkelj, ki je od lešnikov vedno mehek in hrustljav hkrati, nikoli pa suh.Tajski piščančji cmočki
Tajski piščančji cmočki
Tunov namaz z jajci in kaprami
Tunov namaz z jajci in kaprami
Jota z zeljem in repo
Jota z zeljem in repo
Juha sladkega krompirja z limeto
Juha sladkega krompirja z limeto
Lignji na golaž s polentinimi njoki
Lignji na golaž s polentinimi njoki
Svinjska rebrna pečenka z zelenjavo
Svinjska rebrna pečenka z zelenjavo
Bananin šarkelj s karamelnim prelivom
Bananin šarkelj s karamelnim prelivom
chef doma
Zadnje Urejanje: 22. februarja 2021
Ta teden: 22. februar do 1. marec
22. februarja 2021 - 5 minut branjaZadnje Urejanje: 22. februarja 2021
Tunovih paštet so polne police trgovin. Ene so še kar, druge pa ne preveč. Včasih pridejo prav za zajtrk ali pa izlet. Niso pa dovolj dobre za kosilo, za večerjo pa ni dobro, če pojemo preveč kruha. Torej? Naredite tunov namaz sami! Pašteta (v konzervah) je preveč mazljiva, zato to,...
Klik