Ker radi dobro jeste, vam Šola okusov ta teden predlaga: Kitajski rezanci z zeljem in kozicami – Piščančji polpeti in grah s čemažem – Tortica mlečnega riža z malinami – Špageti s krompirjem in slanino – Pečeni losos iz pace in omaka z vermutom – Čemaževa torta z dimljeno postrvjo – Pljučna s čemaževo pasto v panceti Izbor receptov: Violeta Mencinger Kitajski rezanci z zeljem in kozicami Kitajci bi rekli Lo Mein, praženi rezanci, torej, zelo preprosta, zelo osnovna jed, največkrat le z zelenjava, sicer pa so dodatki, tudi mesni, prepuščeni prosti kuharjevi presoji in izbiri. Piščančji polpeti in grah s čemažem Tortica mlečnega riža z malinami Naredite iz mlečnega riža moderno sladico, ki vas - pomladi! Lep spomin na vroči, gosti, sladki mlečni riž, na debelo posut s čokolado, bo ostal v obliki večnega nadokusa, pridružila pa se mu bo nova izkušnja, z novimi okusi, v novi obliki, teksturi, barvi, temperaturi. Špageti s krompirjem in slanino Pašta s krompirjem? Saj to ne gre skupaj... A kdor pa ima rad pravo, iskreno, torej južno-italijansko pašto, se ne čudi, temveč pravi: ”Pasta e Patate!” Pečeni losos iz pace in omaka z vermutom Čemaževa torta z dimljeno postrvjo Čim več jih spečete, tem tanjše bodo. Prve bodo zato jutri za govejo juho, devet tankih in lepo okroglih, pa za torto, ki je razkrila novo kombinacijo nadokusa - čemaž in dimljena postrv se imata rada! Pljučna s čemaževo pasto v panceti Pljučna pečenka v ovojučemaževe paste in pancete, recept za najboljši goveji kos na spomladanski način.Kitajski rezanci z zeljem in kozicami
Kitajski rezanci z zeljem in kozicami
Piščančji polpeti z jurčki, grah s čemažem
Piščančji polpeti z jurčki, grah s čemažem
Tortica mlečnega riža z malinami
Tortica mlečnega riža z malinami
Špageti s krompirjem in slanino
Špageti s krompirjem in slanino
Pečeni losos iz pace in omaka z vermutom
Pečeni losos iz pace in omaka z vermutom
Čemaževa torta z dimljeno postrvjo
Čemaževa torta z dimljeno postrvjo
Pljučna s čemaževo pasto v panceti
Pljučna s čemaževo pasto v panceti

chef doma
Zadnje Urejanje: 29. marca 2021
Ta teden: 29. marec – 4. april
29. marca 2021 - 5 minut branjaZadnje Urejanje: 29. marca 2021
Velikokrat je najbolj pomemben del kuhanja - nakup. Zato, ker ni dobrega kuharja brez dobrih in pravih sestavin. V koroninem času je nakup sicer otežen, a tokrat ne gre toliko za kakovostno - čeprav v Šoli okusov uporabljamo le piščančje meso iz proste reje! - kot za pravo izbiro. Gre...
Klik
Ko je pacan, kot gravlaks, je najboljši le z limono in mlado čebulo, da nič ne zmoti njegovih arom in zorjenega nadokusa. Ko pa je svež, je najboljši čim bolj surov, da ga zmoti čim manj drugih okusov. Slednje ni lahko doseči, saj kuhan ali pečen ni več surov, s...
Klik