Ta teden kuhamo kot v Šoli okusov: salade nicoise, paradižnikova juha s tajskim pestom, ražnjiči lososa s sezamom in ingverjem, kotlet na žaru z zelišči, kolač z nektarinami in mandlji Izbor receptov: Violeta Mencinger poletna solata iz Nice Recept smo si sposodili pri chefu Paulu Iviću, ki si ga je sposodil v Nici. Pečen krompir v solati?! Čudiš se le tako dolgo, dokler ne poskusiš. A pri salade nicoise ne gre le za posnemanje, temveč tudi za učenje. Poskusite! s tajskim pestom V Šoli okusov učimo, da je recept potrebno najprej do konca prebrati, šele potem pa se ga od začetka lotiti. A tokrat od tega pravila odstopamo - v vaše dobro. To juho je potrebno najprej okusiti in šele potem skuhati … s sezamom in ingverjem Losos s sezamom in ingverjem, na ražnjiču, ki je zunaj popečen, v sredici pa ravno pravšen. z zelišči Kotlet na žaru in zeliščni vinaigrette. Recept zanjo, a z njim je zadovoljen tudi on. z nektarinami in mandlji Stavil bi, da je notri marcipan! A ga ni, so le mandlji. Toda mandlji so na vrhu, vseeno pa niso izsušeno-hrustljavi!SALADE NICOISE
Salade niçoise
Salade niçoise
PARADIŽNIKOVA JUHA
Paradižnikova juha s tajskim pestom
Paradižnikova juha s tajskim pestom
LOSOSOVI RAŽNJIČI
Losos s sezamom in ingverjem
Losos s sezamom in ingverjem
KOTLET NA ŽARU
Kotlet na žaru in zeliščni vinaigrette
Kotlet na žaru in zeliščni vinaigrette
OBRNJEN KOLAČ
Obrnjen kolač z nektarinami in mandlji
Obrnjen kolač z nektarinami in mandlji
chef doma
Zadnje Urejanje: 10. avgusta 2020
Ta teden: hitro za vroče dni
10. avgusta 2020 - 4 minute branjaZadnje Urejanje: 10. avgusta 2020