Ta teden kuhamo kot v Šoli okusov: klasične jedi, ki pa nekoliko izstopajo iz klasičnega območja udobja: polnjene paprike, riževo meso, pogača, polpeti, kolač Izbor receptov: Violeta Mencinger in lečina solata Vegetarijanske polnjene paprike, s pinjolami, feto, datlji, sladko papriko, za spremljavo pa solata iz leče. z lisičkami in fižolom Kitajci ga imajo tako radi, da ga jejo že za zajtrk, Indijci pa tako, da ga jejo kar z rokami. Mi pa smo, kajne, gor zrasli ob mlečnem rižu. Toda od vsega riža je vseeno najboljši - rajšflajš! kot burek, a z jajčevci in feto Ker pa je pogača, je ravno prav hrustljava in ravno dovolj sočna, je mastna, toda zelenjavno, je obilna, toda poletno, in je nalezljiva, toda tako, da bo prihodnjič vsebina drugačna, le postopek bo ostal enak. s fižolovo omako Kriv je, seveda, fižol, ker je poleti tako pisanih barv in oblik, gobe so pa le šampinjoni. A zato veš, da jih vedno dobiš in fižol potrebuje nekaj zraven, torej so gobovi polpeti boljši od klobase. z mandlji in cimemtom Babičin zvezek z recepti gre v vsaki družini iz roda v rod. In v vsakem je vsaj en #kolač! Vas zanima, če je vaš res najboljši? Potrebujete primerjavo!POLNJENE PAPRIKE
Polnjene paprike in lečina solata
Polnjene paprike in lečina solata
RIŽEVO MESO
Riževo meso z lisičkami in fižolom
Riževo meso z lisičkami in fižolom
POGAČA
Pogača z jajčevci in feto
Pogača z jajčevci in feto
GOBOVI POLPETI
Gobovi polpeti s fižolovo omako
Gobovi polpeti s fižolovo omako
MARELIČNI KOLAČ
Marelični kolač z mandlji in cimetom
Marelični kolač z mandlji in cimetom
izbor okusov
Zadnje Urejanje: 20. julija 2020
Ta teden: klasika, a malo drugače
20. julija 2020 - 4 minute branjaZadnje Urejanje: 20. julija 2020