Ta teden kuhamo kot Šola okusov – poletni prigrizki: fižol, lisičke, sardele, tuna, kozice Izbor receptov: Violeta Mencinger z olivnim oljem in parmezanom Ko smo lani na tržnici našli sveže luščen beli fižol, je bilo že tako sredi septembra, da so na stojnici zraven dišali že tudi jesenski jurčki. Zato letos ni bil dovolj le fižol, temveč kar pravi antipasti-party. in lisičke z lešniki Panakota na začetku je še boljša od tiste (sladke) na koncu. Idealna hladna predjed, zaradi svoje lahke svežine, zahvaljujoč limonovem timijanu, ki jo pripravimo vnaprej, zlahka in atraktivno (v kozarcu) postrežemo, pokrivalo pa ji izberemo sezoni primerno sladko-kislo Sardele na šavor vsako poleti potrebujemo na zalogo in točno takšne kot so bile lani, ko smo jih tudi naredili že prvi dan dopusta. Čiščenje in mariniranje je sicer zamudno, toda zato smo nagrajeni velikokrat. in tuno Španci ne morejo brez svojih ocvrtih kroketov. Ker pa mi iz krompirja delamo svaljke, včeraj nam je ostal riž od rižote in nam je konzerva tunine vedno v shrambi, smo krokete zamenjali z okroglimi ocvrtki. s kozicami Španski tapasi ne morejo brez ruske solate. Nam pa je to dolgočasno. Zato smo v domačo majonezo raje zamešali rakce in jih položili na polento.LUŠČENI FIŽOL
Luščeni fižol, olivno olje in parmezan
Luščeni fižol, olivno olje in parmezan
PANAKOTA S TIMIJANOM
Panakota s timijanom, lisičke z lešniki
Panakota s timijanom, lisičke z lešniki
SARDELE
Sardele sladko-kislo
Sardele sladko-kislo
OCVRTKI Z RIŽEM
Ocvrtki z rižem in tuno
Ocvrtki z rižem in tuno
ČRNA POLENTA
Črna polenta z kozicami
Črna polenta z kozicami
chef doma
Zadnje Urejanje: 14. septembra 2020
Ta teden: poletju na rep
14. septembra 2020 - 4 minute branjaZadnje Urejanje: 14. septembra 2020