Ta teden kuhamo kot Šola okusov – z azijskim pridihom: korejske palačinke, azijska hrustljavka, paradižnikova juha s tajskim pestom, brancin na žaru z omako limonske trave in drugačen creme brulee Izbor receptov: Violeta Mencinger z mlado čebulo Korejske palačinke z mlado čebulo, ne le, ko vam zmanjka marmelade, temveč tudi, ko vam poleti zmanjka energije zgolj ob solati. tanka pizza Daljnega vzhoda s tajskim pestom V Šoli okusov učimo, da je recept potrebno najprej do konca prebrati, šele potem pa se ga od začetka lotiti. A tokrat od tega pravila odstopamo - v vaše dobro. To juho je potrebno najprej okusiti in šele potem skuhati … z omako limonske trave Tržaška z ribo (in ne obratno!) je iz prejšnjega tisočletja. Zažgite raje česen, če vam je do njegovega vonja, v sončničnem olju, saj bo tako lahko še bolj vroče, in pustite ribo plavati. z robidami V tej lahki inačici smo združili dve priljubljeni sladici, lahek zdrobov flammeri, po naše flamri, požlahtnjen puding, ki je posodil telo, in creme brulee, ki je prispeval glavo. A vzljubili ga boste zaradi robid!KOREJSKE PALAČINKE
Korejske palačinke z mlado čebulo
Korejske palačinke z mlado čebulo
AZIJSKA HRUSTLJAVKA
Azijska hrustljavka
Azijska hrustljavka
PARADIŽNIKOVA JUHA
Paradižnikova juha s tajskim pestom
Paradižnikova juha s tajskim pestom
BRANCIN NA ŽARU
Brancin na žaru, omaka z limonsko travo
Brancin na žaru, omaka z limonsko travo
ZDROBOV CREME BRULEE
Zdrobov crème brûlée in robide
Zdrobov crème brûlée in robide
chef doma
Zadnje Urejanje: 7. septembra 2020
Ta teden: poletni azijski okusi
7. septembra 2020 - 4 minute branjaZadnje Urejanje: 7. septembra 2020
Pizza je italijanska! Brez skrbi, nočemo jim je vzeti. Zato pa smo testo zanjo raztegnili čisto tanko, da ni pizza, temveč je hrustljavka. Zaradi tega je sicer nekaj bojazni, da bodo jezni Francozi (iz Alzacije), a saj smo si od njihovega ”gorečega kolača”, flammekuechen, sposodili le dno, ne pa tudi...
Klik