Ta teden kuhamo kot Šola okusov: vse z žara, pokrovače po vietnamsko, kotleti z zelišči, morski pes z blitvo, hrustljavi krompir in klobasice s hoisinovo omako Izbor receptov: Violeta Mencinger po vietnamsko Če ste se doslej bali zapletenih receptov z ”luksuznimi” školjkami, vas bo preprosto pečenje na žaru in v školjčni lupini navdušilo z zeliščnim prelivom Kotlet na žaru in zeliščni vinaigrette. Recept zanjo, a z njim je zadovoljen tudi on. z blitvo Sestavine narekujejo recept! Pravzaprav je to najbolj pomembno pravilo dobrega kuhanja. Če ga spoštuješ, je vse drugo potem lahko; ko ga spoštuješ, namreč, dobro ješ. Zato pri morskem psu ni bilo dileme. z žara Včasih smo ga zagrebli v žerjavico, potem pa si opekli jezik in prste. A bil je najboljši krompir! In krompir je še vedno krompir in najboljši je pečen v lupini. Zato ga zdaj najprej na pol skuhamo, nato pa do konca spečemo. s hoisinovo slivovo omako Poletni recept: klobasice na žaru, kitajska hoisinova omaka s slivami, mlinci spečeni kot tortilje.JAKOBOVE POKROVAČE
Jakobove pokrovače po vietnamsko
Jakobove pokrovače po vietnamsko
KOTLET NA ŽARU
Kotlet na žaru in zeliščni vinaigrette
Kotlet na žaru in zeliščni vinaigrette
MORSKI PES
Morski pes na žaru z blitvo
Morski pes na žaru z blitvo
HRUSTLJAVI KROMPIR
Hrustljavi krompir z žara
Hrustljavi krompir z žara
NEMŠKE KLOBASE
Klobasice s hoisinovo slivovo omako
Klobasice s hoisinovo slivovo omako

chef doma
Zadnje Urejanje: 31. avgusta 2020
Ta teden: še je poletje za žar
31. avgusta 2020 - 4 minute branjaZadnje Urejanje: 31. avgusta 2020