Ker radi dobro jeste, vam Šola okusov ta teden predlaga: hitri čili in quesadillas s sirom, rižoto z risoni in lososom, rikoto s čokolado in pomarančo, brstični ohrovt z ostrigarji v solati, morsko žabo s paradižnikovim maslom, purana z bučnicami in krompirjem z bučo, cimetovo zmrzlino s karameliziranimi oreščki Izbor receptov: Violeta Mencinger Hitri čili z mesom in quesadillas s sirom Bistvo čilija (chili con carne) je, da se dolgo kuha. Toda bistvo Šole okusov je, da vam delo (tudi) olajšamo! In ker se mu je mudilo, je postopek tako pospešil, da se tudi pravi Mehičani ne bi pritožili, ona pa ga je celo pohvalila. Rižota z risoni in hrustljavi losos Risoni so rižoni in pasta so testenine, zato ni nujno, da je rižota iz riža, čeprav je videti kot riž … Zapleteno? Sploh ne, čisto preprosto, tako kot pašta. Rikota, čokolada in pomaranča Brstični ohrovt in ostrigarji v solati Brstični ohrovt z ostrigarji in sirom manchego v zimski solati. Morska žaba s paradižnikovim maslom Chefovske jedi so pravzaprav preproste. Uporabljajo žlahtne sestavine, obdelane spretno in hitro, ki kombinirajo različne teksture,pestre barve in omamne arome. In točno tako chefovsko-preprosta je tudi morska žaba v paradižnikovem maslu! Puran z bučnicami in krompir z bučo Dunajski zrezek je vedno telečji. Kakšen pa je, ko je puranji? Ker se je pravil potrebno držati, smo tega tako spremenili, da ga še v Milanu, kjer se je baje ”dunajski” zrezek rodil (a la milanese), ne bi spoznali. Cimetova zmrzlina in karamelizirani oreščki Sufle in parfe se zato močno razlikujeta med seboj. Da ne rečemo, da sta celo nasprotnika ... A ne v tem receptu! Tukaj oči vidijo narastek, jezik pa liže zmrzlino. Tukaj so v pečici orehi, v zamrzovalniku pa ”raste” cimetova krema. Tukaj z narastkom, torej, ni potrebno hiteti. Pravzaprav odlična božična sladica!Hitri čili in quesadillas s sirom
Hitri čili in quesadillas s sirom
Rižota z risoni in hrustljavi losos
Rižota z risoni in hrustljavi losos
Rikota, čokolada in pomaranča
Rikota, čokolada in pomaranča
Brstični ohrovt in ostrigarji v solati
Brstični ohrovt in ostrigarji v solati
Morska žaba s paradižnikovim maslom
Morska žaba s paradižnikovim maslom
Puran z bučnicami, krompir z bučo
Puran z bučnicami, krompir z bučo
Cimetova zmrzlina in karamelizirani oreščki
Cimetova zmrzlina in karamelizirani oreščki
chef doma
Zadnje Urejanje: 22. marca 2021
Ta teden: 22. – 28. marec
22. marca 2021 - 5 minut branjaZadnje Urejanje: 22. marca 2021
Ržene krape z rikoto in rukolo morate narediti sami, kajti z njimi boste naredili še rikotin kolač, pa čeprav par mesecev narazen. V Šoli okusov pojemo vse ”ostanke”! Torej, naredite ržene krape, kar gre dovolj hitro, da jih naredite dovolj še za (zamrznjeno) zalogo. Naslednjič bodo gotovi še preden se...
Klik