Ker radi dobro jeste, vam Šola okusov ta teden predlaga: Pesto s koprivami in čemažem – Polnjeni lignji s kuskusom in šparglj – Kolerabna juha z mavrahi – Juha iz zelene s polpeti iz kozic – Morska lastovica, krompir in koromač – Dimljena postrv, hren, šparglji – Sirova torta z jagodami Izbor receptov: Violeta Mencinger Pesto s koprivami in čemažem ponedeljek Polnjeni lignji s kuskusom in šparglji torek Žar ni nič drugega kot štedilnik v naravi! Torej ga ne uporabljajmo le za določene jedi (beri: čevapčiče), temveč za vse. Bistveno je, namreč, kaj je zgoraj … Ko gre za žar, je to nebo! Kolerabna juha z mavrahi sreda Juha iz zelene s polpeti iz kozic četrtek V juhi iz zelene so morske pleskavice iz kozic, ki so dovolj samostojne, da jih boste prihodnjič naredili še brez juhe. Morska lastovica, krompir in koromač petek Dimljena postrv, hren, šparglji sobota Pozabite trgovinsko dimljeno postrv! Tatarec se ne da delati iz žagovine in dim ni njegova glavna lastnost. Pomembni sta kakovost postrvi in nežnost dimljenja. Potem lahko režete, ne sekljate. Sirova torta z jagodami nedelja Kaj je prej? Sir ali sladica? Četudi nam v vrhunskih restavracijah postrežejo z vozička s siri pred desertom v več dejanjih, to doma ni nujno pravilo. Sladkanje, namreč, ponavadi hitro mine, druženje sirov z vini pa lahko dolgo traja, kajne!Pesto s koprivami in čemažem
Pesto s koprivami in čemažem
Polnjeni lignji s kuskusom in šparglji
Polnjeni lignji s kuskusom in šparglji
Kolerabna juha z mavrahi
Kolerabna juha z mavrahi
Juha iz zelene s polpeti iz kozic
Juha iz zelene s polpeti iz kozic
Morska lastovica, krompir in koromač
Morska lastovica, krompir in koromač
Dimljena postrv, hren, šparglji
Dimljena postrv, hren, šparglji
Sirova torta z jagodami
Sirova torta z jagodami
chef doma
Zadnje Urejanje: 26. aprila 2021
Ta teden: 26. april – 2. maj
26. aprila 2021 - 5 minut branjaZadnje Urejanje: 26. aprila 2021
Če je po ravnem, je potrebno tja in nazaj, s hojo ali tekom, v enakem tempu in brez ustavljanja. Po ravnem ne nabiramo, zato nagrada pride šele doma. Če pa je navkreber, smo nagrajeni že navzdol. Ker gor ne le da bolj sopihamo, višje tudi ni (toliko) izpušnih plinov in...
Klik
Juha ni le vroča, globoka in gosta, temveč ima tudi prepoznaven kolerabni okus. Zaradi tega si zasluži, da je spomladi vedno takrat na družinski mizi, ko zunaj vse tako lepo zacveti. A kaj, ko ji nekaj manjka ... Nima barve! Bela juha v belem krožniku ... Zato smo ji dodali...
Klik
Morska lastovica (ali kokot) je riba, ki lahko tudi leti, pa še govori! Nekatere vrste (v Jadranu je devet vrst lastovic, za ribolov sta pomembni dve) pri krčenju zračnega mehurja spuščajo glasove, ki ribiče spominjajo na kruljenje, zato lastovkam na Hrvaškem pravijo tudi prasice. Svoje letalne sposobnosti morska lastovica uporabi...
Klik