Ker radi dobro jeste, vam Šola okusov ta teden predlaga: Grahova juha s čemažem – Šmorn s sirom in hrustljavo šunko – Lešnikove rezine s korenjem, jajčni liker – Pizza s krompirjem in čemaževim pestom – Rdeča šarenka z zelišči in avokadom – Hrustljava govedina s čiliji – Čokoladni puding s pistacijo Izbor receptov: Violeta Mencinger Grahova juha s čemažem Šmorn s sirom in hrustljavo šunko Lešnikove rezine s korenjem, jajčni liker Primerno za brunch, ker se lahko zavleče vse do popoldanskega čaja. Ta pa brez tako sočnih rezin ne more. Kar bo ostalo, bo jutri še boljše, za pojutrišnjem pa ne vemo, ker tako dolgo še nikomur ni uspelo. Pizza s krompirjem in čemaževim pestom Tokrat je, za spremembo, on predlagal: "Kaj če bi šla danes na pico?!" In ne za spremembo je imela ona boljši predlog: “Pica, lahko, toda doma!" Še dobro, da je pravočasno vprašal, saj se ve, kdo je doma picopek in koliko časa potrebuje za testo. Rdeča šarenka z zelišči in avokadom Vzeli smo Goričarjevo rdečo šarenko in jo dali tako kot ponavadi za deset minut v pečico. A ob njej ni bil le krompir... Avokado in postrv? Zakaj pa ne! Zeliščni posip iz koriandra, kopra, čilija? Seveda! Je dobro? Pa še kako! Hrustljava govedina s čiliji Hrustljava govedina s čiliji, recept pod kitajskim vplivom, toda pripravljen po naše. Čokoladni puding s pistacijo Recept za domač čokoladni puding, ki je le po imenu podoben pudingu iz vrečk, in le po tekoči sredici narastku iz pečice.Grahova juha s čemažem
Grahova juha s čemažem
Šmorn s sirom in hrustljavo šunko
Šmorn s sirom in hrustljavo šunko
Lešnikove rezine s korenjem, jajčni liker
Lešnikove rezine s korenjem, jajčni liker
Pizza s krompirjem
Pizza s krompirjem
Rdeča šarenka z zelišči in avokadom
Rdeča šarenka z zelišči in avokadom
Hrustljava govedina s čiliji
Hrustljava govedina s čiliji
Čokoladni puding s pistacijo
Čokoladni puding s pistacijo
chef doma
Zadnje Urejanje: 5. aprila 2021
Ta teden: 5. – 11. april
5. aprila 2021 - 5 minut branjaZadnje Urejanje: 5. aprila 2021
Čemaževa juha je boljša od česnove, ker ni tako divja. Hkrati ima barvo, ki privlači. Zdi se, torej, da je samozadostna. A ne za Šolo okusov! Mi hočemo vedno več. Torej smo jo okrasili s čemaževimi cvetovi, ki so potem tudi malo ”zbodli”, in posipali z dimljeno šunko, da je...
Klik
Avstrijski je cesarski, naš pa je praženec … Po svoje to pove, da je za vse, za gospodo in za ta navadne, za gostije in enolončnice, za velike in male jedi. Šmorn je priljubljen! Že kar nekaj časa tudi pri nas, še posebej, odkar je hit velikih ponev, odprtih kuhinj...
Klik