Ker radi dobro jeste, vam Šola okusov ta teden predlaga: burrata s pršutom in grahom, ocvrti zrezki sladki krompir in rdeča pesa, zelenjavni čili z bučo, makaroni z brokolijem in kaprami, losos s sezamom in brstični gratin, panakota z limonovo omako, kotleti s paradižnikovo omako in papriko Izbor receptov: Violeta Mencinger Burrata s pršutom in grahom Grah z meto in burrata s pršutom, vse to pa kar brez kruha in kuhanja. Ocvrti zrezki, sladki krompir in rdeča pesa Ocvrti piščančji zrezki, s sladkim krompirjem in rdečo peso iz pečice. Zelenjavni čili z bučo Zelenjavni čili z bučo in iz lonca na pritisk, da je hitro gotov in da mesa nihče ne pogreša. Makaroni, brokoli, kapre in krutoni Makaroni z brokolijem in krutoni, ker se dobrih testenin in vselej drugačnih omak zanje nikoli ne naveličamo. Losos s sezamom in brstični gratin Kadar ima loso manj nadokusa, mu ga pač dodamo. Če njegova maščobnost ni dovolj izrazita, mu jo pač poudarimo. Če nas pusti hladne brez, nas zapeče z … Zato smo mu dodali maslo, čilije in sezam. Pa smo mislili, da je lososov v Šoli okusov že dovolj. Panakota z limonovo omako Panakota, ki je mehka, a vseeno gladka, ki se trese, a ne zaradi vsebnosti E-jev, ki diši po vanilji, ima okus po pomarančnem likerju in je prelita z limonovo omako. Kotlet in paradižnikova omaka s papriko Kotleti v paradižnikovi omaki s papriko, sočni kot mučkalica, pikantni kot ciganski zrezki.Burrata s pršutom in grahom
Burrata s pršutom in grahom
Ocvrti zrezki, sladki krompir in rdeča pesa
Ocvrti zrezki, sladki krompir in rdeča pesa
Zelenjavni čili z bučo
Zelenjavni čili z bučo
Makaroni, brokoli, kapre in krutoni
Makaroni, brokoli, kapre in krutoni
Losos s sezamom in brstični gratin
Losos s sezamom in brstični gratin
Panakota z limonovo omako
Panakota z limonovo omako
Kotlet in paradižnikova omaka s papriko
Kotlet in paradižnikova omaka s papriko
chef doma
Zadnje Urejanje: 8. marca 2021
Ta teden: 8. – 14. marec
8. marca 2021 - 5 minut branjaZadnje Urejanje: 8. marca 2021