Tako kot se bomo od starega leta poslovili, bomo v novem nadaljevali. Zato ne sme biti mimojede, na hitro ali površno. Silvestrovanje mora biti nepozabno!
Recepti: Violeta Mencinger
Voščilo: ekipa Šole okusov
Za božično večerjo ni neznank! Ker je to tradicija, je vsako leto enako. Ker je to družinski praznik, je tisto, kar imajo vsi najraje. Ker ste v Šoli okusov, ste iz bogate zbirke receptov že zdavnaj izbrali, kaj boste skuhali in spekli, da vam bodo za svečano okrašeno mizo in ob darilih pod osvetljeno jelko ponovno zaploskali.
Toda Silvestrovo, kajne, je še uganka! Celo leto čakamo na to zadnjo in najdaljšo noč, a na hrano pomislimo v zadnjem hipu … Potem je tako kot lani, ko je bilo vsega preveč, a tudi zato, ker ni bilo nič posebnega, kot mimojede, da vsak nekaj prinese, a se z ničemer posebej ne potrudil, ali kot vsak dan, ko za kuhanje vedno zmanjka časa. Zakaj ne bi bilo tokrat drugače?!
Tako kot se bomo od starega leta poslovili, bomo v novem nadaljevali. Zato ne sme biti mimojede, na hitro ali površno. Silvestrovanje mora biti nepozabno. Najbolj vesela, okusna in dobrojedska noč. Da bo takšno potem celo leto!
Zato je tukaj dovolj predlogov, da boste iz njih izbrali nepozabno silvestrovanje 2020. Če bo družba velika, naj vsak nekaj pripravi, če bo družba družinska, naj bo silvestrovanje v kuhinji, če bo miza svečano pogrnjena, bo hodov veliko, če se bo plesalo, bodo med ”kratko pauzo” le prigrizki, če bo noč res najdaljša, bo ostalo kaj še za jutri.
Srečen božič, mirne praznike, veseli skok v novo leto
in zdravo, uspešno ter okusno v novem letu 2020!
Jejte radi+dobro!
Amuse bouche:
Magdalenice z mlado čebulo in rouille omaka
Bombetke z lososom in avokadom
Parmezanovi krekerji in čebulna marmelada
Hladne predjedi:
Dimljena postrv, grahov humus in hrenov sorbet
Mousse iz piščančjih jetrc in hruškov žele
Hrenov mousse in dimljena postrv
Avokado, kozice, mango in pinjole
Tople začetne jedi:
Juha iz korenja s kozjimi cmočki
Zelena in rumenjak sous vide s tartufi
Jakobinke v šampanjski omaki z ingverjem
Ravioli z zeleno, porom in tartufi
Glavne ribje jedi:
Morska žaba s paradižnikovim maslom
Losos, gribiche omaka in cvetača
Glavne mesne jedi:
Zvita telečja pečenka s timijanom in česnom
Rostbif s šalotkino omako in pastinakom
Divjačinska pečenka po burgundsko
Sladice:
Cimetova zmrzlina in karamelizirani oreščki
Kavna zmrzlina in meringa z lešniki
Tags: novo leto, pojedina, silvestrovanje, srečno, svečano, voščilo