Tako kot se bomo od starega leta poslovili, bomo v novem nadaljevali. Zato ne sme biti mimojede, na hitro ali površno. Silvestrovanje mora biti nepozabno!

Recepti: Violeta Mencinger
Voščilo: ekipa Šole okusov

Za božično večerjo ni neznank! Ker je to tradicija, je vsako leto enako. Ker je to družinski praznik, je tisto, kar imajo vsi najraje. Ker ste v Šoli okusov, ste iz bogate zbirke receptov že zdavnaj izbrali, kaj boste skuhali in spekli, da vam bodo za svečano okrašeno mizo in ob darilih pod osvetljeno jelko ponovno zaploskali.

Toda Silvestrovo, kajne, je še uganka! Celo leto čakamo na to zadnjo in najdaljšo noč, a na hrano pomislimo v zadnjem hipu … Potem je tako kot lani, ko je bilo vsega preveč, a tudi zato, ker ni bilo nič posebnega, kot mimojede, da vsak nekaj prinese, a se z ničemer posebej ne potrudil, ali kot vsak dan, ko za kuhanje vedno zmanjka časa. Zakaj ne bi bilo tokrat drugače?!

Tako kot se bomo od starega leta poslovili, bomo v novem nadaljevali. Zato ne sme biti mimojede, na hitro ali površno. Silvestrovanje mora biti nepozabno. Najbolj vesela, okusna in dobrojedska noč. Da bo takšno potem celo leto!

Zato je tukaj dovolj predlogov, da boste iz njih izbrali nepozabno silvestrovanje 2020. Če bo družba velika, naj vsak nekaj pripravi, če bo družba družinska, naj bo silvestrovanje v kuhinji, če bo miza svečano pogrnjena, bo hodov veliko, če se bo plesalo, bodo med ”kratko pauzo” le prigrizki, če bo noč res najdaljša, bo ostalo kaj še za jutri.

 

Srečen božič, mirne praznike, veseli skok v novo leto
in zdravo, uspešno ter okusno v novem letu 2020!
Jejte radi+dobro!

 

Amuse bouche:

zeliščne madlenke 2Magdalenice z mlado čebulo in rouille omaka

Bombetke z lososom in avokadom

Parmezanovi krekerji in čebulna marmelada

 

Hladne predjedi:

Dimljena postrvDimljena postrv, grahov humus in hrenov sorbet

Mousse iz piščančjih jetrc in hruškov žele

Hrenov mousse in dimljena postrv

Avokado, kozice, mango in pinjole

 

Tople začetne jedi:

bistra zelenjavna juha zdrobov cmok gosja prsa3Bistra zelenjavna juha

Kostanjeva juha in črni orehi

Juha iz korenja s kozjimi cmočki

Zelena in rumenjak sous vide s tartufi

Jakobinke v šampanjski omaki z ingverjem

Ravioli z zeleno, porom in tartufi

 

Glavne ribje jedi:

grdobina v paradiznikovi omaki4Morska žaba s paradižnikovim maslom

Losos, gribiche omaka in cvetača

 

Glavne mesne jedi:

zvita telečja pečenka korenje brstičnik ostrigarji2Zvita telečja pečenka s timijanom in česnom

Rostbif s šalotkino omako in pastinakom

Divjačinska pečenka po burgundsko

 

Sladice:

cimetova souffle zmrzlina 11Cimetova zmrzlina in karamelizirani oreščki

Kavna zmrzlina in meringa z lešniki

Creme brulee s kalvadosom

Babičina torta

 

 

Tags: , , , , ,