Čeprav bi lansko leto radi čim prej pozabili, ne smemo pozabiti, kaj smo najraje jedli in kuhali v 2020 – Tukaj je petnajst receptov, ki vam bodo prav prišli tudi v 2021 – Vsako leto v Šoli okusov do 200 novih receptov za domače chefe Recepti: Violeta Mencinger Hrustljavke kot tanke in majhne pizze, v mini izvedbi z maksi učinkom, za večerno gledanje televizije ali nenadni obisk. Krompir polnjen s tatarcem, recept za prigrizek, ki bo vaše goste presenetil s tatarkim biftekom, postreženim na chefovski način. Bučna esenca s kozicami, bistra juha iz buče, ki je še bolj polnega okusa od pasirane. Recept: jajčevci v kariju z burrato, indijskimi oreščki in domačo karijevo (curry) pasto. Pečen sladki krompir in čičerkin kari, za spremljavo pa pekoča loterija pečenih španskih padrone paprik. Losos s sezamom in ingverjem, na ražnjiču, ki je zunaj popečen, v sredici pa ravno pravšen. Lignji s kanarsko prilogo, solnim krompirjev papas arrugadas in mandljevo omako mojo. Kotlet na žaru in zeliščni vinaigrette. Recept zanjo, a z njim je zadovoljen tudi on. Pljučna pečenka v ovojučemaževe paste in pancete, recept za najboljši goveji kos na spomladanski način. Karamelne rezine z arašidi imajo vse, česar ne bi smele imeti … Kajti te rezine, ki so sladke in slane, mehke in hrustljave, preproste, toda bogate, te zasvojijo! Limonov posset je ”čudežna” sladica, saj uporablja le tri sestavine (sladko smetano, sladkor, limono), zato je lažja, bolj gladka in mehka kot panakota. Butterscotch budino z bučo. Budino je italijanski puding. Butterscotch je škotska omaka za slaščičarske prelive in karamelne bonbone. Buča pa je naša.MINI HRUSTLJAVKE
Mini hrustljavke
Mini hrustljavke
TATARSKI BIFTEK NA KROMPIRJU
Krompir s tatarskim biftekom
Krompir s tatarskim biftekom
BUČNA ESENCA S KOZICAMI
Bučna esenca s kozicami
Bučna esenca s kozicami
JAJČEVCI V DOMAČEM KARIJU Z BURATTO
Jajčevci v domačem kariju z burrato
Jajčevci v domačem kariju z burrato
SLADKI KROMPIR IN ČIČERKIN KARI
Sladki krompir in čičerkin kari
Sladki krompir in čičerkin kari
GNUDI Z DVEMA OMAKAMA
Gnudi z dvema omakama
Gnudi z dvema omakama
WONTON Z MLETIM MESOM IN POROM
Wonton z mletim mesom in porom
LOSOS S SEZAMOM IN INGVERJEM
Losos s sezamom in ingverjem
Losos s sezamom in ingverjem
LIGNJI, SOLNI KROMPIR IN MOJO
Lignji, solni krompir in mojo
Lignji, solni krompir in mojo
KOTLET NA ŽARU IN ZELIŠČNI VINAIGRETTE
Kotlet na žaru in zeliščni vinaigrette
Kotlet na žaru in zeliščni vinaigrette
PLJUČNA S ČEMAŽEVO PASTO V PANCETI
Pljučna s čemaževo pasto v panceti
Pljučna s čemaževo pasto v panceti
KARAMELNE REZINE Z ARAŠIDI
Karamelne rezine z arašidi
Karamelne rezine z arašidi
LIMONOV POSSET Z JAGODAMI
Limonov posset z jagodami
Limonov posset z jagodami
BUTTERSCHOTCH PUDING Z BUČO
Butterscotch puding z bučo
Butterscotch puding z bučo

chef doma
Zadnje Urejanje: 3. februarja 2021
Najboljše jedi najslabšega leta 2020
3. februarja 2021 - 8 minut branjaZadnje Urejanje: 3. februarja 2021
Gnudi niso njoki, ki so narejeni iz krompirjevega testa. Gnudi so cmočki, narejeni iz rikote, ki je narejena iz sirotke. Gnudi tudi niso testenina, ker so le nadev, okrog katerega nič ni. Zato so gnudi predvsem mehki, nežni in voljni! Za to mehkobo pa je potreben pravi recept. Preizkusili smo...
Klik